Bătălia pentru șefia ISJ Constanța a ajuns la faza concursului

1176
Bătălia pentru șefia ISJ Constanța a ajuns la faza concursului - educatiebataliaisj-1431261962.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, cei patru candidați constănțeni la funcția de inspector școlar general adjunct, respectiv director al Casei Corpului Didactic Constanța au plecat la București pentru a susține probele de concurs. 


Este vorba despre prof. Alina Codreanu, inspectorul școlar pentru managementul resurselor umane, fost director al Liceului Teoretic "George Călinescu", prof. Gabriela Bucovală, inspectorul școlar pentru dezvoltarea resursei umane, prof. Isabela Marcu, de la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", și prof. Sorin Mihai, de la Școala Gimnazială nr. 5 "Gala Galaction" Mangalia. 


Cele trei probe la care vor fi supuși candidații sunt: verificarea competențelor digitale și proba de management educațional, evaluarea CV-ului, prezentarea ofertei manageriale a instituției și interviul. 


Pentru ocuparea funcției vacante de director al Casei Corpului Didactic Constanța, și-au depus dosarele prof. dr. Andreea Artagea, de la Liceul Teo-retic "George Călinescu", și prof. Sorina Plopeanu, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". 


Potrivit datelor comuni-cate de către Ministerul Educației, de pe 20 aprilie de când a debutat acest concurs și până acum, în jur de 50% din candidați s-au retras. Spre exemplu, pe 28 aprilie, când s-a organizat concurs la Bucu-rești și în Olt, numai în București s-a ocupat un loc, restul s-au retras. 


Cu o zi înainte, pe 27 apri-lie, de la concursul pentru posturile de inspectori generali-adjuncți s-au retras candidații din Alba și din Caraș-Severin, iar pe 23 aprilie, același lucru s-a întâmplat în Mehedinți. 


Secretarul de stat din preuniversitar, Vasile Șalaru, președintele Comisiei de organizare a concursului pentru posturile din Inspectoratele școlare, a explicat că unii s-au retras prin cerere scrisă chiar înainte de concurs, în timp ce alții s-au retras în timpul concursului, care constă în trei probe, fiindcă nu au obținut puncta-jul minim de 35 de puncte la una din probe și au înțeles că nu mai are rost să meargă mai departe și cu celelalte probe, fiindcă au picat deja. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.779 secunde