ISJ Constanța, în criză de inspectori școlari?

2607
6
ISJ Constanța, în criză  de inspectori școlari? - isjgf2-1430413017.jpg

Articole de la același autor

După ce am asistat la un scenariu neașteptat la momentul înscrierilor la concursul pentru ocuparea funcției de inspector general, Constanța neavând candidat eligibil, i-am cunoscut apoi pe cei patru candidați la funcția de "adjuncți", în ordinea firească venind rândul concursurilor pentru cei 33 de inspectori școlari.

Joi, 30 aprilie, la finalul perioadei de depunere a cererilor pentru înscrierea la concursul de ocupare a celor 33 de funcții de inspectori școlari, la registratura Inspectoratului Școlar Județean Constanța erau depuse 31 de cereri. Dar aceasta nu înseamnă și că tot atâția profesori constănțeni și-au dorit un birou în str. Mihai Eminescu, ci doar 28 de cadre didactice, unele dintre acestea solicitând să concureze pentru două posturi.

Am aflat că există și actuali inspectori școlari care nu și-au mai depus dosare, întrucât nu îndeplinesc condițiile impuse de metodologie, majoritatea neavând gradul didactic I.

Din lista candidaților ale căror dosare au fost validate ne-a reținut atenția candidatura directoarei de la Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian", prof. Mihaela Stan, care a vizat trei posturi: inspector resurse umane, inspector management educațional și pentru limba engleză, pentru acesta din urmă nefiindu-i validată cererea. În schimb, pentru funcția de inspector pentru limba și literatura română sunt depuse trei dosare: prof. Alina Teodora Chiriac, prof. Cristina Maria Ivan și prof. Ana-Maria Panțu. Din listă lipsește prof. Dragoș Ciucan, la specialitatea de educație fizică fiind înscrisă în concurs prof. Elena Hanu, iar pentru inspector activități extrașcolare o regăsim înscrisă pe Marinela Natalia Mrejeru. Se pare că la Arte va rămâne în continuare inspector cu delegație prof. Dorina Ivanciu, care nu are contracandidat. Și la învățământ preșcolar situația rămâne incertă, nefiind candidați.

Concursul, care va avea loc la sediul ISJ Constanța, urmează să aibă loc în perioada 20 mai - 5 iunie și va consta în cinci probe: o inspecție la clasă, o evaluare a probei practice, adică a unei lecții asistate, evaluarea CV, un test grilă din profilul postului și în cele din urmă un interviu privind managementul educațional.

Președintele comisie de concurs va fi prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general, care va avea alături un reprezentant al Ministerului Educației și un profesor universitar.

Trebuie spus că în cazul în care anumite norme de inspector școlar nu vor fi ocupate, actualii inspectori de pe specialitățile rămase vacante vor ocupa în continuare postul prin delegație.

Așa cum de altfel se întâmplă la această oră atât cu inspectorul școlar general, dar și cu inspectorul școlar general adjunct prof. Irinela Nicolae, care, în urma demisiei, nu a primit încă de la Ministerul Educației adresa de încetare.

Comentează știrea

gicu
30 aprilie 2015
examen

Cum poate f i presedintele comisiei de examen un inspector general care nu e valid pe post???????

Gogu
1 mai 2015
Tot noi

Cine putea sa se inscrie pe trei posturi,bineinteles nevasta viceprimaruluii Stan.Poate greseste si asta si-si depune inscrierea la DNA.Daca barbatsu se duce ca valetul la Mazarica,ce pretentii de educatie sa ai de la doamna Stan.Sa va fie rusine !!!

Nicolae
1 mai 2015
Ce rușine...

Citez: Am aflat că există și actuali inspectori școlari care nu și-au mai depus dosare, întrucât nu îndeplinesc condițiile impuse de metodologie, majoritatea neavând gradul didactic I. Păi măcar de ochii lumii nu puteau fi găsite niște cadre bine pregătite care să impună respect prin această minimă condiție? Ce au făcut toți acești nevolnici, carieriști,ariviști, în frunte cu inspectorul general pentru învățământul constănțean? Mai mare rușinea și scârba, să fie condamnați cu toțiii la veșnic dispreț și totală ignorare, în cel mai bun caz!

Ana
2 mai 2015
Stan Mihaela-Regina prostiei și răutății

Nu se poate ! Stan Mihaela , cea mai prostă din curtea școlii , participă la concurs ? Nu-i este rușine ? Abia a absolvit, cu chiu cu vai o facultate particulară pe la Pitești și vrea să decidă soarta la 10.000 de profesori sau să îndrume și să controloze 300 de directori de școală ? Ce să le spună , proasta asta ? Are zeci de reclamații ca director și acum se vrea inspector ! Nu mai există bun-simț și masură ,pe lumea aceasta.De fapt ,cu un asemenea general de doi bani , totul este posibil.

Maria
4 mai 2015
calca peste cadavre sa-si atinga scopul

Draga Ana,Cred ca faptul ca Raducu este inca inspector o face sa candideze, ca altfel, la prostia ei nu ia nici nota 4. Iar Raducu vrea sa-si aranjeze oamenii pe functii inainte ca el sa plece sau sa cada guvernul ( daca mai cade). " Regina prostiei si rautatii", cum bine i-ai spus, cred ca vrea sa-si ascunda posibila demitere pentru gravele abuzuri pe care le face in scoala, cu o promovare, sa-si spele rusinea si ilegalitatile. Sper sa i se infunde in curand, si sa iasa din invatamant, deoarece si ca profesor ar fi un calvar pentru copiii care ar avea-o la clasa.

Dorina
6 mai 2015
Sc 23

Domnilor, grav este din cate observ ca acest fenomen este raspandit in multe scoli. In Sc. 23, MATEI se ocupa cu incadrarile de la inceputul anului scolar. ,,Face si desface" non stop. Se crede inspector resurse umane. In scoala D-zeu cu mila. Norocul copiilor ca inca mai sunt profesori care isi fac datoria. Singura interventie a FAIMOASEI directoare este tot in defavoarea elevilor ; cand se primesc reclamatii de la parinti ea sugereaza profesorilor sa le puna note mari, considerand ca astfel reuseste sa aplaneze conflictul. Nu reusesc sa inteleg cum unii sunt platiti sa se ocupe de educatia copiilor cand ei au carente in educatie, si culmea sunt si directori. Dar despre ce vorbim! Cui sa-i pese de copii, scoala.......!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Aprilie 2015
Stire din Politică-Administrație : A DEMISIONAT!
Pagina a fost generata in 0.4916 secunde