"Bătrâna și hoțul" urcă, din nou, pe scenă

192

Articole de la același autor

Teatrul de Stat din Constanța o readuce vineri, 25 mai, pe scenă, pe veterana teatrului de la malul mării, Ileana Ploscaru, una dintre cele mai bune actrițe și cetățean de onoare al municipiului și al județului Constanța. Ca urmare, spectatorii vor putea s-o vadă ca protagonistă a piesei dramaturgului contemporan Viorel Savin, "Bătrâna și hoțul", în regia lui Iulian Enache, cel care, cu ani în urmă, la prima montare de la Constanța, interpreta rolul hoțului. 


Dan Cojocaru este, de această dată, partenerul de scenă al bătrânei doamne, Alina Manțu și Alexandru Medveghi apărând în roluri episodice. Scenografia a fost creată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica a fost compusă de Adrian Mihai. 


Măiestria artistică și umorul Ilenei Ploscaru se întâlnesc fericit cu farmecul plebeu al lui Dan Cojocaru, într-un spectacol ce propune publicului o meditație despre artă. 


De data aceasta, dorința regizorului a fost de a conduce publicul spre o meditație asupra artei și artiștilor. 


"Nu poți opri prezentul și de aceea în fiecare zi trebuie să renunțăm la trecut… Și pentru că nu-l putem opri, încercăm să-l recreăm. Omul, al cărui trecut este deja pe cale de dispariție, este emoționat, în adâncul său, de cuvinte ca «renaștere» și «revoltă»", a precizat Iulian Enache.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0926 secunde