Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului

237
Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului - bisericasursafotografie-1597242589.jpg

Articole de la același autor

Peste doar două zile, pe 15 august, Biserica Ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare care are o importanță aparte pentru locuitorii orașului de la malul Mării Negre, fiind și Ziua Marinei Române. Cu prilejul praznicului Adormirii Maicii Domnului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va avea un program extrem de încărcat, care va începe cu oficierea mai multor slujbe, încă de astăzi, 13 august. Acesta se va încheia sâmbătă, 15 august, când va fi prezent în Portul Militar, pentru oficierea ceremonialului religios dedicat Zilei Marinei.

În plus, în cursul aceleiași zile, va fi săvârșită Taina Sfântului Botez pentru doi copii instituționalizați, la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Cumpăna.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au precizat că praznicul Adormirii Maicii Domnului reprezintă momentul în care Maica Domnului a trecut din viața pământească la cea cerească, eveniment reliefat de cântările Bisericii.

Cea mai veche atestare documentară a praznicului Adormirii Maicii Domnului este din Siria, în secolul V. Locul originar al sărbătorii este Ierusalimul, unde se sărbătorea anual sfințirea unei biserici ridicate între Ierusalim și Betleem, în apropierea unui loc unde Fecioara Maria ar fi poposit înainte de nașterea Domnului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3736 secunde