Boboteaza, sărbătoarea care arată calea spre Dumnezeu

379
Boboteaza, sărbătoarea care arată calea spre Dumnezeu - ce2dc9bb183de9860e41db8c24759dee.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza, momentul în care Iisus Hristos a fost botezat în apele Iordanului de Ioan Botezătorul. Prin botez, Sfântul Ioan a mărturisit că Hristos este Mesia: "Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii" (Ioan 1, 29-34).
Despre semnificația acestei sărbători ne-a vorbit părintele Eugen Tănăsescu, directorul Radio Dobrogea: "Boboteaza reprezintă arătarea lui Dumnezeu către lume. Prin gura Sf. Ioan Botezătorul, poporul evreu află că Hristos este Mesia. Hristos e botezat de Ioan Botezătorul, iar prin aceasta El se smerește, lăsându-se bote-zat de om. El, care era fără de păcat, s-a lăsat botezat cu botezul pocăinței. Face acest lucru pentru a ne arăta că smerenia este calea către Dumnezeu".
Conform Scripturilor, după ce Iisus a fost botezat, se arată Sfânta Treime: Tatăl din ceruri mărturisește despre Hristos că este Fiul Său "cel iubit, întru care am binevoit", iar Duhul Sfânt se arată venind în chip de porumbel. "Și astfel la Iordan se arată întreaga sfânta treime, de aceea sărbătoarea reprezintă arătarea lui Dumnezeu, teofania sau epifania", precizează părintele Tănăsescu.
Astăzi, de la ora 9.00, la Catedrala Arhiepiscopală va avea loc Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului, săvârșită de ÎPS Teodosie. Clerul și credincioșii vor porni, apoi, în procesiune spre faleza Cazinoului, acolo unde se va oficia slujba de sfințire a apelor. Ierarhul Tomisului va arunca în apa mării trei cruci, conform tradiției, părintele Tănăsescu dezvăluindu-ne că 30 de tineri vor intra în mare pentru a le recupera. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți apa din butoaiele de lemn aflate în care trase de boi și de măgari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Constanța este la picioarele lor
Joi, 30 Decembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Calendarul școlar al anului 2011
Miercuri, 29 Decembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Drama artiștilor a luat sfârșit
Pagina a fost generata in 1.7279 secunde