Nu e doar poveste

Norocul celui care prinde primul Crucea

698
Norocul celui care prinde primul Crucea - 0337b072bf67d2d155103851a4f90466.jpg
"Aruncarea și scoaterea crucii din apă semnifică intrarea și ieșirea lui Hristos din apa Iordanului, pe care o sfințește cu trupul Său", nicidecum nu este considerat un concurs care pe care rezis-tă în apa aproape înghețată. În tradiția populară se spune că cel care reușește să ajun-gă primul să ridice crucea va avea parte de un an foarte bun.
Pe 6 ianuarie 2010, când s-a aruncat în mare, în Portul turistic Tomis, după una dintre crucile lansate de Arhiepis-copul Tomisului, Mihail Fedul și-a dorit să dedice acest gest memoriei colegului său Florin Bogdan Ciubotariu, care a murit în urmă cu câțiva ani. Era pentru a doua oară când își testa rezistența. Ieri ne declara că, deși celelalte două cruci îi erau mai aproape, el a țintit-o pe prima aruncată și după aceea a înotat din răsputeri. Drept răsplată a efortului său, a primit de la IPS Teodosie 100 lei, o Biblie și o icoană. "Dar nu asta a fost important pentru mine, ci norocul de a ridica primul Crucea", ne declara ieri.
La un an de la eveniment, astăzi, Mihail Fedul este unul dintre antrenorii celor trei delfini ajunși celebri nu numai în Constanța.
De loc din Ghindărești, juniorul unei familii cu patru copii, din care doi la muncă în Spania, absolvent al Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova, iar acum student anul III la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Michena, cum este poreclit de prieteni, anul trecut, era angajat al Asociației Naționale a Scafandrilor și Salvamarilor Profesioniști. În urma susținerii concursului pentru angajare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Michena a fost declarat admis, iar din luna martie până în luna mai a petrecut două luni în China, la Beijing. Împreună cu colegii săi salvamari a făcut parte, apoi, în luna iunie, din echipa României la Campionatul european Life Guard Rescue, desfășurat în Germania, la Wandermünde.
Astăzi, își va încerca din nou norocul, alături de alți patru colegi de-ai săi scafandri, dar de data aceasta ne-a mărturisit că-și va pune o dorință.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Constanța este la picioarele lor
Joi, 30 Decembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Calendarul școlar al anului 2011
Miercuri, 29 Decembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Drama artiștilor a luat sfârșit
Pagina a fost generata in 1.5522 secunde