Bursa locurilor de muncă, la UMC

509
Vineri, 18 februarie, între orele 10-14, la sediul Universității Maritime Constanța, din strada Mircea cel Bătrân, ADA – The PLM Specialist, lider în România în implementarea soluțiilor pentru managementul ciclului de viață al produsului, alături de Universitatea Maritimă Constanța, organizează evenimentul dedicat recrutării și angajării absolvenților PLM - Adaptor - Bursa Locurilor de Muncă.
Proiectul PLM - Adaptor promovează parteneriatul între instituțiile de învățământ superior și firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educație și formare profesională cu dinamica pieței muncii.
Pentru a răspunde cât mai bine cerințelor de pe piața muncii din industrie, în prima fază a proiectului s-a realizat o cercetare a nevoilor din industrie și s-a construit profilul ideal al noului angajat pentru corelarea pregătirii cu așteptările angajatorilor.
De la lansare în luna noiembrie 2009, în centrul de instruire din Constanța, proiectul PLM - Adaptor a pregătit, prin cele două module de studiu, mai mult de 100 studenți pentru lucrul în departamentele de concepție și proiectare produse, simulare și analiză folosind prototipul virtual.
Evenimentul pune în legătură firmele cu studenții absolvenți din cadrul proiectului, astfel încât să-și cunoască punctele comune, obiectivele profesionale urmărite, profilul de angajat căutat, gradul de pregătire tehnologică și educațională, competențele cerute de angajatori.
Pentru a crește eficiența procesului de recrutare, desfășurarea evenimentului este împărțită în două secțiuni: sesiunea de prezentări, alcătuită din expunerea proiectului și a rezultatelor înregistrate în regiunea Constanța, a firmelor participante și a locurilor de muncă disponibile și sesiunea de scurte interviuri în care studenții se prezintă în fața angajatorilor și depun CV-urile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7484 secunde