S-a lansat concursul "Mărțișorul Ecologic"

509
Cu puțin timp înainte de venirea primăverii, ONG Mare Nostrum lansează instituțiilor de învățământ invitația de a lua parte la cea de-a șaptea ediție a expoziției "Mărțișorul Ecologic". Evenimentul urmărește să pună în valoare talentul și originalitatea elevilor constănțeni în ceea ce privește realizarea mărțișoarelor ecologice. Scopul evenimentului este de a promova un comportament responsabil față de mediu, prin încurajarea investițiilor în viitorul ecologic al instituțiilor de învățământ.
Tema expoziției de anul acesta o constituie, ca în fiecare an, mărțișoarele realizate din materiale naturale / reciclabile / biodegradabile. În plus față de anii anteriori, acestea vor reprezenta viețuitoare din Marea Neagră, pentru un grad mai mare de conștientizare al constănțenilor în ce privește problemele cu care se confruntă mediul marin.
Mărțișoarele realizate vor fi expuse în cadrul evenimentului și vor putea fi achiziționate de constănțenii prezenți la "Mărțișorul Ecologic". Banii strânși în urma evenimentului vor fi utilizați de reprezentanții instituțiilor de învățământ pentru achiziționarea unor materiale ecologice, precum becuri ecologice, hârtie reciclată sau coșuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor, la nivelul instituțiilor pe care le reprezintă. În acest fel, participanții la eveniment oferă un exemplu de bună practică tuturor constănțenilor, încurajând comportamentul responsabil față de mediu. Astfel, mărțișoarele trebuie să fie, în continuare, atractive pentru vizitatori, ușor de purtat și să respecte tematica, prin modele cât mai apropiate de realitate și mai convingătoare.
La finalul evenimentului, fiecare instituție de învățământ este invitată să doneze din mărțișoarele rămase, cu scopul realizării unui panou al evenimentului pentru publicul larg.
Înscrierile pentru eveniment se pot face până pe data de 20 februarie 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4649 secunde