Buzoianul Alexandru Marius Boboc expune la Galeriile "President"

1816
2

Articole recomandate

Galeriile de Artă "President" din Mangalia găzduiesc astăzi, ora 17, vernisajul expoziției de pictură intitulată "Anotimpuri", semnată de Alexandru Marius Boboc.
Artistul a așternut pe pânză peisaje, flori, natură statică și impresii din țările vizitate, tablourile fiind lucrate în ulei, în tehnica penelului și cuțitului.
"Ne bucurăm că avem prilejul să organizăm această expoziție în perimetrul unui sit arheologic, îmbinând astfel trecutul cu prezentul. La vernisaj sunt invitați mulți iubitori de artă din mai multe localități ale județului Constanța și, cu prilejul acestei expoziții, ei vor vedea și o parte a cetății Callatis, un cartier de epocă romano-bizantină aflat lângă zidul de apărare, de sud, al cetății callatiene", a spus dr. Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului "Callatis".
Alexandru Marius Boboc s-a născut în 1941 în comuna Bălteni, județul Buzău, a făcut școala la Brașov, și de 30 de ani locuiește în Eforie Nord, locul unde are și atelierul. A expus atât în țară, cât și în străinătate, în state precum Franța, Germania, Luxemburg sau Belgia. "Am încercat să duc mesajul României în țările unde am expus. De fiecare dată când organizez o expoziție sunt cuprins de emoții, dar încerc să îmi păstrez verticalitatea atât ca individ, cât și prin mesajul pe care îl aștern pe pânză. Doresc, de fiecare dată, ca mesajul transmis prin lucrările mele să ajungă la privitor. Odată cu vibrația sentimentelor mele, îmi doresc același lucru și din partea privitorului", spune artistul.
Evenimentul este organizat de Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia, în colaborare cu Centrul de Afaceri "Marea Neagră".

Comentează știrea

LUCICA PRISCARU
31 iulie 2011
ANOTIMPURI

Si eu am ANOTIMPURILE Domnului Boboc si ma bucur de lele de fiecare data cand le privesc. Cu deosebita consideratie, L. Prisacaru

oprea paula
5 iulie 2014
tablou delta dunarii de alexandru marius boboc

vand tablou peisaj Delta Dunarii de Alexandru Marius Boboc

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8166 secunde