Cadou întârziat pentru copiii săraci: 200 de euro pentru a-și cumpăra calculator

1114
17
Cadou întârziat pentru copiii săraci: 200 de euro pentru a-și cumpăra calculator - cadouintarziat-1465231286.jpg

Articole de la același autor

În ciuda nevoilor pe care le traversează familiile sărace de la țară, din cauza lipsei unui loc de muncă, în băncile școlilor sunt copii cu aceleași dorințe cu cele ale colegilor de la oraș, printre care și joaca pe calculator.


Zilele acestea, peste 200 de elevi din județul Constanța au primit vestea că-și vor putea cumpăra calculatoare cu sprijin financiar de la stat, în cadrul Programului "Euro 200".


Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziției și de el se vor putea bucura tinerii cu vârsta până la 26 de ani, al căror venit pe cap de familie într-o lună nu depășește 150 lei.


Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM și 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.


"Părinții lucrează cu ziua și tot vor pune bani!"


Cu excepția a opt copii care provin din școli din municipiul Constanța, respectiv de la școlile gimnaziale nr. 2, nr. 10 "Mihail Koiciu" și nr. 12 "B.P. Hașdeu", restul beneficiarilor sunt de la țară.


Ieri, am dorit să aflăm dacă au și la ce să folosească aceste calculatoare, stând de vorbă cu prof. Valeria Dumitrașcu, de la Școala din Galița, unde sunt cinci beneficiari. "Dacă la școală avem internet asigurat, acasă fiecare și-a făcut abonament pe unde a dorit. Toți copiii din mediul rural merită să aibă calculatoare. Chiar dacă nu le ajung acești 200 de euro, părinții fac eforturi pentru a completa suma, și cu ziua dacă lucrează. Pot să vă asigur că nu le înstrăinează, chiar dacă există această suspiciune, pentru că eu merg și acasă la ei să mă asigur", a venit răspunsul prompt al acestei directoare bătăioase.


Nici la Ghindărești nu mai constituie o problemă conexiunea la internet, după cum ne-a relatat directorul școlii din localitate, prof. Adrian Țacu. "Ba chiar au două opțiuni de rețele fixe, la care se adaugă cele de la telefonia mobilă. Nu cred să mai existe localitate în județul Constanța lipsită de internet, pentru că a existat o anumită companie care și-a propus ca target piața din mediul rural", ne-a declarat același manager. 


Cât despre configurația pe care și-ar putea-o achiziționa cu acești bani elevii, am aflat că în acești 12 ani de când se acordă acești bani, marile lanțuri au gândit oferte special intitulate "200 euro".


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cadoul suprem,
7 iunie 2016
demiterea directoarei Stan!

Scoala 28 merita ceva mai bun! N-are rost sa intram in detalii, este imperios necesar ca doamna inspector general, Zoia Bucovala sa ia problema in mana si sa faca in sfarsit dreptate, in ciuda faptului ca directoarele le rad in nas cadrelor didactice si isi flutura in fata lor steagul rosu pesedist....Politica nu are ce cauta in educatie. Jos SAtan!

ptr ISJ
7 iunie 2016
Organizati concurs

Gluma se ingroașă si nu-si mai are rostul! Inspectoratul trebuie sa organizeze concursul pentru ocuparea functiei de director de scoala, si cu asta basta! Ii ajung 4 ani lui Stan la conducerea scolii 28. Nu vrea nimeni sa-i ia locul, nu se lupta nimeni ptr. putere in interiorul scolii, dar face numai bazaconii! Sa vina oricine de oriunde, dar sa se termine odata bâlciul ăsta!

un tata
7 iunie 2016
demiteri?

Decat sa va razbunati numai pe directoarea Stan, mai bine am fi atenti la subiectele aiurite de la evaluarea nationala si bacalaureat si admitere pe merit; am vrea ca la profilul pedagogic sa fie admisi numai elevi care doresc sa devina invatatori-educatori si au talent pentru aceasta meserie ! suntem satui de spagari=relationisti !

Răspuns la: demiterea directoarei Stan!
Adăugat de : Cadoul suprem,, 7 iunie 2016
Scoala 28 merita ceva mai bun! N-are rost sa intram in detalii, este imperios necesar ca doamna inspector general, Zoia Bucovala sa ia problema in...
Razbunarea-arma prostului
7 iunie 2016
Asta e pe tiparul lui stan

Una-i una, alta-i alta. Nu au nicio legatura iar pe stan nu vrea sa se razbune nimeni. Nu merita sa-ti pierzi timpul cu asemenea specimen ca sa-i demonstrezi ceva sau ca sa inteleaga care este situatia. E irecuperabila... Sa nu mai fie pe o pozitia in care are drept de decizie, asta se doreste. Sa nu ne mai capiem asemeni creierului ei. Nici macar nu-i vrea cineva locul in mod special. Se vrea liniste, corectitudine, respect, intelegere, mediu ambiant .... lucruri normale. Sa se intre in normalitate. Sa vii la scoala cu placere, nu sa-ti doresti sa nu cumva sa dai ochii cu directorul ca cine stie ce stare are si-i casuna pe tine...

Răspuns la: demiteri?
Adăugat de : un tata, 7 iunie 2016
Decat sa va razbunati numai pe directoarea Stan, mai bine am fi atenti la subiectele aiurite de la evaluarea nationala si bacalaureat si admitere pe...
Cetatean
7 iunie 2016
Scoala

Imi amintesc de fostii directori care erau respectati, dar si profesori care pedepseau cu extemporal pe cei care nu erau in banca cand intra la clasa ;am avut profesor si director care era bucuros ca avea timp sa predea !

Student
7 iunie 2016
Studentie

Daca in vara nu reuseai sa intri la facultatea dorita; in toamna reuseai la profil apropriat/Dupa prima sesiune luata cu bursa merit te puteai muta unde ai cazut in vara!

urare
7 iunie 2016
ptr maine

La multi ani, stan mihaela! Sa traiesti, sa infloresti si... sa te carabanesti! Sa pleci din 28 sau sa nu mai fii director! Mai bine ar fi sa nu-ti mai vedem deloc fata aia cutra si totodata, daca ramai, n-ai sa te poti abtine sa nu "confectionezi'' tot felul de intrigi si scenarii... Ideea ar fi sa te cari!...

Tovarasa stan, la multi ani!
7 iunie 2016
Alaturi de noi!

Pana mai ieri, cand eram sigure ca scapam de psd si de dumneavoastra, eram lehametita de ce orori ne tot faceti. Imi cer iertare acum! Am gresit si doar acum, dupa alegeri, am realizat cat de mult am putut s gresesc! Va promit ghioceala eterna, supunere oarba si sprijin total! Am fost si noi putin razvratite, am vrut sa ne dam parul pe spate, dar acum ne caim, ne cerem iertare in genunchi! Iertati-ne, tovarasa noastra draga! Si la multi ani, la Palazu, domnul Palazu Gheorghe! Va asteapta cu bratele deschise! Fisa va asteapta deschisa pe biroul lu domnu Palazu! Si camasa!

Doamna stan, eu sunt doamna cu toneta!
7 iunie 2016
Va astept pe la mine!

Ba da, poate! Dar, inainte sa isi plateasca avocatii, sigur va avea nevoie de aparare cu neica nimeni astea, sa imi plateasca si mie fructele si legumele luate pe datorie inca din luna aprilie! Stie stan cine sunt si stie ca sunt discreta, asa ca nu o sa afle nimeni de unde consuma stan pe datorie fructe si legume, deja delicatese pentru ea, daca nu si le mai permite cash, saracuta!

Că bine ziceți!
7 iunie 2016
urări...

Sa trăiesti, să infloresti si să te-nsănătoșești! La tărtăcuță.....tanti sAtan!

Răspuns la: ptr maine
Adăugat de : urare, 7 iunie 2016
La multi ani, stan mihaela! Sa traiesti, sa infloresti si... sa te carabanesti! Sa pleci din 28 sau sa nu mai fii director! Mai bine ar fi sa nu-ti...
17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.5431 secunde