Colegiul Tehnic "Tomis", declarat Școală Europeană

2730
10
Colegiul Tehnic

Articole de la același autor

De 12 ani, Ministerul Educației organizează competiția națională pentru obținerea certificatului "Școală Europeană", la care participă unitățile de învățământ preuniversitar care au derulat proiecte din cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Programele europene din domeniul educației și formării profesionale au oferit și oferă în continuare oportunități pentru dezvoltarea de parteneriate cu școli și organizații din toată Europa, în scopul îmbunătățirii calității procesului de predare și învățare și a standardelor în domeniu.

Competiția "Școala Europeană" constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra școlii.

Odată obținut, certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. La cele 12 ediții ale competiției (2004-2015) au participat 1.677 de unități de învățământ din toate județele țării și 436 dintre acestea au primit certificatul și trofeul "Școala Europeană".

Anul acesta, Colegiul Tehnic "Tomis" din Constanța este singurul declarat Școală Europeană. 

Comentează știrea

Zamfirescu Lucica
7 iunie 2016
Fost profesor 39 de ani si director 12 ani

Felicitări , e timpul ca si liceele tehnologice sa primească asemenea aprecieri !

miratul
7 iunie 2016
scola europeana

Daca asta inseamna scoala europeana, refuz sa-mi dau copilul la scoala europeana, il dau la scoala romaneasca.

confirmare
7 iunie 2016
evaluare subiectiva

Da, era timpul :) Felicitări. In ac timp Liceul Teoretic Ovidius sau Sc 29 nu au obtinut acest titlu.

europa
7 iunie 2016
adica liceul 4?

vorbim aici de liceul 4 unde nu a mai luat nimeni bacu de ani de zile si unde se intra cu nota 1? vreau sa sper ca nu despre acesta este vorba..

Supernova CT Tomis
7 iunie 2016
cutremur!!!

Sunt multumit si fericit cu mine, ca sunt profesor. Scoala romaneasca a daruit in constelatia natiunilor europene ilustre minti, iar Romania din cate am invatat si eu este o tara europeana. Nu vad de ce un roman nu ar putea sa invete la o scoala europeana? Exista un tablou al unui pictor ilustru, spaniol, Goya, a carui tema " Daca nu stiai tu Europa" ilustreaza lupta pentru libertate a poporului spaniol de sub asuprirea ocupatiei lui Napoleon. Are un titlu sugestiv, "Somnul ratiunii zamisleste monstrii" si ne mai miram cat de reala este afirmatia unuia dintre cei mai mari filosofi germani Emanuel Kant " invidia este motorul tuturor nenorocirilor pe acest Pamant", dar cum educatia este o cosmetizare a genei, " ferice de cei saraci cu duhul" pg.525 Un umil slujitor al Liceului Industrial 4, din 1980 pana in prezent

Asia
7 iunie 2016
Invidia

Liceul 4 este și va rămâne un liceu bun.Invidia este mare!

COLOANA INFINITULUI
8 iunie 2016
PENTRU EPIGONI !

BA DA stimati concetateni intergalactici "europa" si "miratul" despre liceul 4 este vorba, adica Colegiul Tehnic "Tomis" C-ta, scoala romaneasca, ce a castigat competitia "Scoala Europeana". Poate nu stiti ca acest liceu este in Constanta, b-dul Tomis, Romania, nu in Afghanistan, nici pe satelitul Europa. D-na "europa" trebuie sa cunosti, doar din geografie stii, ca din alta galaxie vii si de proiecte nici nu stii. Din pacate peste noi ati dat, dar mai sunt si alte "stele cazatoare" si "comete umblatoare". Noi suntem de pe Pamant, nu din spatiu licarind, nu suntem in evidenta dar gandim cu excelenta. Nu ne mai discriminati. Cu siguranta nu traiti in Romania, ati fi cunoscut adevarata realitate. Sau poate ati fost la scoli de elita unde totul este roz si frumos. Si la liceele industriale, candva a fost minunat, dar din pacate guvernele postdecembriste au abramburit sistemul de invatamant. Dar in ciuda tuturor vicisitudinilor am supravietuit! Cu tot respectul pentru scolile de elita, nu avem cum sa ne comparam cu rezultatele lor, nici nu trebuie. Aici parintii investec bani grei in meditatiile copiilor pentru performanta, si sustin moral, financiar aceste institutii. La scolile mai amarate si liceele industriale, majoritatea elevilor provin din familii sarace, fara dare de mana. Cadrele didactice fac alfabetizare, multe ore de pregatire suplimentara fara bani, adica gratis, voluntariat. Este o performanta sa-i ridici de la nota 1 la 7, sa promoveze si sa se inscrie la scolile postliceale. Ca sa nu mai spun ca adesea profesorii le ofera mancare, haine, caiete,..etc. Se fac ore suplimentare, activitati extrascolare, proiecte europene si mai avem si rezultate de invidiat. Nu este vina liceelor industriale si a elevilor sai, sistemul este grav bolnav. BAC-ul actual nu este corect pentru ei. Pentru ce se mai numesc licee tehnologice, cand nu exista nicio proba din aria tehnologii studiate pe parcursul celor 4 ani de liceu la examenul de Bacalaureat ????!!!!!! Nu este nicio diferenta intre probele de la teoretic si cele de la tehnologic. Vreti promovabilitate la BAC, de la elevi ce intra la liceu cu medii de 1 si 2 ?! Ce sa mai spunem atunci de cei care iau BAC-ul cu medii mai mici decat cele cu care au intrat la liceu, iar promovabilitatea nici vorba sa fie de 100% , " ce anomalie....magnetica?!" Stimati concetateni intergalactici, cunosc multi din fostii elevi ai liceelor industriale care au ajuns OAMENI, MARI OAMENI, inalti demnitari, judecatori, profesori, antreprenori de prestigiu, economisti, directori, ziaristi, zidari, instalatori,...etc. Felicitari Liceului 4, adica Colegiului Tehnic "Tomis" Constanta pentru rezultatele obtinute, felicitari liceelor tehnologice! Si voi sunteti ai nostri si avem nevoie de voi. Suntem mandri de voi!

Rodica Pinzaru
8 iunie 2016
Despre...Scoala Europeana

SCOALA EUROPEANA,inseamna o recunoastere a muncii depuse de elevi si profesori, in cadrul unor programe europene din domeniul educatiei si formarii profesionale. Nu are legatura ,nici cu mediile mici ale elevilor care intra in liceu, nici cu promovabilitatea de la bacalaureat. NU suntem liceu teoretic. CTTomis , este un liceu tehnologic care a performat in derularea activitatilor in cadrul programelor europene,oferind oportunitati privind certificarea calificarii profesionale.CTTomis a participat la aceasta competitie,lansata de MENCS si in urma evaluarii a obtinut Certificatul "SCOALA EUROPEANA"". Asta este tot! Felicitari echipajului de la CTTomis!

europa
8 iunie 2016
ms ptr lamurire

ms celor care au reusit sa imi explice care este rolul liceului in romania si europa. eu chiar credeam ca e important sa iei bacu :))

Profesor
8 iunie 2016
Cu multa placere:(

Mai "europa"se pare ca ai o grija! Nu-ti mai explic, pentru ca oricum nu intelegi:(

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : Vernisaj la Colegiul "Tomis"
Pagina a fost generata in 0.6489 secunde