Camere de supraveghere și controale de două ori pe an, în grădinițe. Ce propune PNL

153
Camere de supraveghere și controale de două ori pe an, în grădinițe. Ce propune PNL - inscrierigradinita1398189972-1460727365.jpg

Articole recomandate

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi va depune un pachet legislativ privind combaterea agresiunilor îndreptate copiilor în grădinițe ce prevede obligativitatea instalării camerelor de supraveghere, efectuarea de controale periodice și proceduri mai stricte de autorizare.


Primul proiect vizează modificarea Legii educației naționale. "Toate unitățile în care se oferă servicii de educație timpurie si funcționează în regim de creșă, unitate antepreșcolară și preșcolară din mediul privat sau de stat, denumite în continuare unități educaționale, au obligația dotării incintei și sălilor de clasă cu camere de supraveghere video și audio"­, prevede articolul pe care Raețchi vrea să-l introducă în lege. Obligația va fi valabilă pentru toate creșele sau grădinițele care au cel puțin șapte copii înscriși, transmite News.


Al doilea proiect constă în amendarea Legii 272/2004 privind protecția drepturilor copilului. Astfel, ar urma să se instituie asupra creșelor și grădinițelor un nou tip de control, pe lângă cele pe care sunt obligate să le facă ISU și direcțiile de sănătate publică. "Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului sunt obligate, conform prezentei legi, să dispună controale regulate, odată la șase luni, în unitățile de învățământ preșcolar private care au fost înființate în cadrul unei societăți comerciale sau a unei fundații sau asociații non-profit", explic Raețchi în expunerea de motive a proiectului.


A treia modificare legislativă se referă la OUG 75/2005 privind asigurarea calității educației și instituie reguli mai stricte de autorizare pentru grădinițe. Astfel, orice grădiniță va fi obligată să solicite Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), în termen de 60 de zile de la deschidere, autorizarea provizorie, iar ARACIP trebuie să dea răspunsul în alte 60 de zile, scrie romaniatv.net




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.367 secunde