Care este adevărul despre notele de la Admiterea 2013

581
2
Care este adevărul despre notele de la Admiterea 2013 - admitere1-1375806931.jpg

Articole de la același autor

Acum, că tot s-au încheiat cele două etape de repartizare computerizată a elevilor de clasa a VIII-a, se pot trage și câteva concluzii, deloc noi.
Cum era de așteptat, și anul acesta tot mai multe voci din învățământul constănțean pledează pentru reintroducerea "comunistului" examen de admitere în liceu, după ce în toți acești ani s-a dovedit ineficiența repartizării computerizate.
Recent, prof. Constantin Caracoti, directorul Liceului Teoretic "Traian", una dintre instituțiile care la examenele de vara aceasta a înregistrat un succes de imagine, declara că rezultatele foarte bune erau atunci când elevii de clasa a VIII-a dădeau examen de admitere. "Consider că putem să revenim la o metodă care ar fi considerată comunistă, dar de foarte mare actualitate. Pledez pentru învățământul de patru ani primar plus patru ani gimnazial și alți patru ani liceal. Care s-a dovedit că dă roade. Este ceea ce îmi spune experiența mea vastă la catedră". Ba chiar miniștri ai educației precum Ecaterina Andronescu, care au dat iama în învățământul românesc și l-au dat peste cap, acum aclamă reintroducerea examenului de admitere în liceu.


Diferențe care dau de bănuit
De la o serie la alta, diferențele între mediile de absolvire a gimnaziului și media de la Evaluarea Națională dovedesc că nu toți elevii care ajung la licee mai cu "pretenții" din județul Constanța se pot ridica la nivelul viitorilor colegi.
Consultând rezultatele de anul acesta ale celor aproape 5.000 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a repartizați în prima etapă, a reieșit că aproximativ până la jumătatea listei există un echilibru între cele două coordonate luate în calcul pentru admitere. 
De pe la 2.500 în jos, elevii cu medii peste 9,50 la absolvire au încasat în jur de nota 6 la Evaluarea Națională, în condițiile în care subiectele de la Matematică de anul acesta au fost de-a dreptul o jucărie, după cum declarau chiar candidații.
Marile discrepanțe între mediile de absolvire și mediile de la examenul național apar, evident, la școlile din mediul rural. Iată câteva exemple: la Școala Pecineaga, un elev cu media de absolvire 9,03 a obținut 4,50 la Evaluarea Națională, la Școala Gimnazială Văleni, alt elev cu media 9,06 a obținut 2,10 la examen, la Școala Tuzla, cu media 9,02 a obținut 4,05 la examen, la Școala Gimnazială Lumina, cu 9,21 a obținut 4,90 la examen, la Școala "Adrian Rădulescu" din Murfatlar, cu media 8,99 a obținut 3,77. 
Nu neapărat surprinzător, am descoperit exemple de același gen, cu diferențe mari între cele două medii și la Școala Gimnazială nr. 6 "Nicolae Titulescu" din Constanța, unde un elev cu media de absolvire 8,42 a obținut 2,75 la Evaluare sau cu media 8,68 a obținut 3,55 la examen. La Școala Gimnazială nr. 18 "Jean Bart" un alt elev cu media de absolvire 9,10 abia a reușit să ia 4,95 la Evaluare.
În finalul listei elevilor admiși se află mult prea mulți cei care au media 6 de absolvire a învățământului gimnazial, iar în dreptul notei la Evaluarea Națională este acel 1 primit din oficiu. 
Ne întrebăm, evident retoric, oare în cazul în care s-ar fi păstrat "comunistul" examen de admitere la liceu ce s-ar fi întâmplat cu acești elevi care au absolvit cele opt clase obligatorii pe brânci, dar cu medii neadevărate? Cel mai probabil ar fi rămas "la vatră", abandonând orice speranță să mai poată urma liceul la zi. 


Comentează știrea

Meseriasul
7 august 2013
Meserie

O concluzie total gresita. Elevii nu sunt lasati la nici o vatra. Daca l-ati fi intrebat pe distinsul meu coleg, prof. Caracoti, v-ar fi spus ca avem nevoie si de meseriasi. trebuie sa invete cineva si meserii, dar asa ca lumea, nu cum se da inspectoarea Neagu cu parapanta pe dealuri.

honda shadow fairing
2 iunie 2014
honda shadow fairing

Pas de pare brise non plus, et avec le moulage du fairing il semble que ça n'ait pas l'air d'une option non plus. Fatigue en vue pour tenter de s'agripper au guidon afin de rester sur la moto sur l'autoroute. honda shadow fairing http://hondamotorcyclefairingss.tripod.com

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Vernisajul unei expoziții istorice
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Studenții ies în stradă
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Show de zile mari la Jupiter
Marţi, 06 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Show de zile mari la Jupiter
Pagina a fost generata in 3.1035 secunde