Cartea săptămânii – "Cel care mă așteaptă" de Parinoush Sanie

5537
Cartea săptămânii –

Articole de la același autor

Roman de două ori interzis de regimul iranian, „Cel care mă așteaptă” a cunoscut peste douăzeci de ediții succesive după publicarea sa, în 2003.

Povestea romanului este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debutează în anul 1979, cu puțin timp înainte de revoluția iraniană, și se concentrează asupra vieții unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oraș dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță. La vârsta adolescenței, protagonista romanului, Masumeh, se îndrăgostește de un tânăr. Deși relația lor este inocentă – cei doi abia dacă îndrăznesc să schimbe câteva priviri –, iubirea îi este descoperită, iar ea ajunge să fie măritată cu forța. Din fericire, se nimerește să aibă un soț care îi permite să-și continue studiile și care, spre deosebire de bărbații din propria ei familie, nu încearcă să-i controleze viața pas cu pas. Treptat, Masumeh descoperă că soțul ei are cu totul alte preocupări decât familia și că idealurile și obiectivele sale politice îi pun viața în pericol, forțând-o să trăiască într-o continuă stare de îngrijorare și neliniște.

Parinoush Saniee (75 ani) este o cunoscută scriitoare iraniană. Romanul ei „Cel care mă așteaptă” a fost tradus în 26 de limbi, iar traducerea în engleză realizată de Sara Khalili a fost listată de World Literature Today drept una dintre cele „75 de traduceri notabile ale anului 2013”. În 2010 a fost, de asemenea, tradus în Italia și recompensat cu prestigiosul premiu Giovanni Boccaccio. Prin poveștile ei, Parinoush Saniee descrie viața dură pe care o trăiesc multe familii iraniene.

O puteți achiziționa online cu prețuri începând de la 23,96 lei (libris.ro) și până la 39,93 (bookzone.ro). Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7472 secunde