Spectacolele primului weekend din Mărțișor, pe scenele constănțene

732
Spectacolele primului weekend din Mărțișor, pe scenele constănțene - fond-spectacole1-1709322493.jpg

Articole de la același autor

În acest weekend, la Sala Studio a Teatrului de Stat din Constanța este programat spectacolul „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”, un proiect la care repetițiile au început în primăvara lui 2023 și a cărui premieră a avut loc câteva luni mai târziu, în septembrie.

Catalogat drept extrem de interesant de către directorul Teatrului de Stat din Constanța, Erwin Șimșensohn, textul pentru acest spectacol a fost scris la fața locului, la Constanța, de dramaturgul Gabriel Sandu, pe măsură ce a cunoscut actorii din distribuție și istoria Festivalului de la Mamaia. Un rol important în acest proces l-a avut consultantul Mircea Nicolau, care a pus la dispoziție informații, documente și fotografii prețioase.

Regia este semnată de Elena Morar și Gabriel Sandu, scenografia, video și lighting design-ul, de Miruna Croitoru, asistată de Nicoleta Ivan, iar sound design-ul și adaptarea muzicală, de Alexandru Neș.

Coregrafia este realizată de Stela Cocârlea, iar de pregătirea muzicală a actorilor s-a ocupat Inga Postolache.

În distribuție: Florin Aioane, Liliana Cazan, Dana Dumitrescu, Laura Iordan, Lucian Iftime, Cristiana Luca, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Ștefan Mihai, Ramona Niculae, Mirela Pană, Theodor Șoptelea.

Așadar, publicul constănțean este invitat sâmbătă, 2 martie, și duminică, 3 martie, de la ora 19, la Sala Studio, la un spectacol care, timp de trei ore (cu pauză), spune povestea concurenților care au visat, dar nu au câștigat niciodată, a destinelor eșuate, a familiilor destrămate, a tuturor artiștilor care nu au luat coroniță.

Biletele pentru spectacolul care se desfășoară în Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97.

Colaj din lucrările marilor clasici şi chansonete, la Teatrul „Oleg Danovski”

Duminică, 3 martie, de la 19:00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța le propune iubitorilor chansonetelor un spectacol cu totul special, în coregrafia, regia şi scenografia maestrului Horaţiu Cherecheş.

„L’heure D’or de Paris” îi are ca soliști pe Daniela Vlădescu și Marius Eftimie, cărora li se alătură balerinii Cătălina Iliescu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Ioana Crețu, Yuria Soeta, Gabriele De Fazio, Oana Dincă, Iguacel Sanchez, Mihai Pâslaru, Dorina Pătraș, Ștefan Răuț, Sara Hindaoui, Alexandros Karampatsakis, Teodora Durac.

Programat în dublă reprezentație, spectacolul „Cei trei purceluși” se joacă cu casa închisă

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, este programat duminică, 3 martie, spectacolul „Cei trei purceluși”, după J.O. Halliwell – Phillips.

Dar cum biletele pentru ora 10,30 se epuizaseră, conducerea teatrului a decis suplimentarea cu încă un spectacol, de la ora 12.

Misiune dificilă, dar nu imposibilă pentru actorii Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu.

La scurt timp de la anunțarea celui de-al doilea spectacol, aveam să aflăm că și pentru acesta s-au epuizat biletele, așa încât „Cei trei purceluși” se joacă duminică, 3 martie, cu casa închisă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6068 secunde