Cartea săptămânii. "Cele șapte luni ale lui Maali Almeida", de Shehan Karunatilaka

520
Cartea săptămânii.

Articole recomandate

Descoperă o satiră mistuitoare, plasată în haosul războiului civil din Sri Lanka, care a impresionat juriul Booker Prize prin „scopul său ambițios și îndrăzneala plină de umor a tehnicilor narative"!

Un thriller contra cronomentru în căutarea criminalului, „Cele șapte luni ale lui Maali Almeida” este un roman cu fantome, mult umor și o umanitate profundă, care nu trebuie să lipsească din biblioteca unui cititor pasionat.

O poveste cu fantome care oferă morților dreptul la un punct de vedere.

Colombo, 1990. Maali Almeida, fotograf de război, cartofor și aventurier, se trezește mort în ceea ce pare a fi un birou de vize în ceruri. Trupul său dezmembrat se scufundă în lacul Beira și nu are idee cine l-a ucis. Într-o țară în care socotelile sunt făcute de escadroane ale morții, sinucigași cu bombă și bătăuși de profesie, lista suspecților este deprimant de lungă, drept dovadă numeroasele fantome din jurul lui. Dar chiar și în viața de apoi, timpul se scurge pentru Maali. Are șapte luni, adică șapte faze ale lunii, șapte nopți, pentru a-i contacta pe cei mai iubiți oameni din viața lui și pentru a-i conduce către fotografiile care vor zgudui Sri Lanka.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4313 secunde