Câți "absenți nemotivați" sunt la Evaluarea Națională

471
Câți

Articole de la același autor

Marți, 25 iunie, în cele 158 de unități de învățământ din județul Constanța (70 - în mediul urban și 88 - în mediul rural), peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a vor susține prima probă a Evaluării Naționale 2013, cea la limba și literatura română. 

Ieri, prof. Petre Purcărea, inspector de specialitate pentru istorie și președinte al Comisiei de organizare a Evaluării Naționale la Constanța, a făcut cunoscut faptul că, din cei 6.278 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, 5.536 s-au înscris și la examenul de Evaluare Națională, restul de 742 fiind în situație de corijență, repetenție sau chiar nu au dorit să se înscrie la liceu.

Conform Planului de școlarizare pentru anul școlar 2013-2014, din totalul locurilor în licee, 2.380 revin Filierei teoretice, 3.276 - Filierei tehnologice și 476 - Filierei vocaționale.

De asemenea, 236 sunt locuri rezervate elevilor de etnie romă. Până astăzi, la ora 16, se primesc, la comisia de admitere județeană, cereri pentru înscrierea pe locurile speciale pentru romi. Candidații din etnia romilor care concurează pentru ocuparea locurilor alocate distinct pentru aceștia trebuie să prezinte la înscriere și o recomandare scrisă din partea președintelui unei organizații civice, culturale sau politice a romilor prin care se atestă apartenența la etnia romilor. Până miercuri, 19 iunie, fuseseră depuse doar 35 de cereri.

Întrebat în legătură cu cei 742 de "absenți motivați" și dacă se remarcă o creștere a numărului de elevi neînscriși la Evaluarea Națională față de anul trecut, prof. Purcărea a declarat că se înregistrează cu 50 mai mulți.

Din cei 5.536 de elevi înscriși, 3.564 provin din școlile urbane, iar 1.972, din mediul rural. Sunt și opt elevi care provin din seriile anterioare.

Din păcate, ca și la examenul național de Bacalaureat, și la Evaluarea Națională, în Constanța există 24 de cereri din partea părinților elevilor cu diferite grade de deficiență sau handicap pentru a beneficia de susținerea probelor în condițiile speciale. Elevii provin din 17 unități școlare și după cum afirma prof. Purcărea, trei dintre ei și-au rupt mâna chiar zilele acestea, când aveau de susținut cele mai importante probe din viața lor de foști școlari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3749 secunde