Cazul Școlii nr. 16 / ȘOC: Noua învățătoare a demisionat! Copiii vor avea 5 învățătoare în 3 ani și 2 săptămâni!!!

4611
7
Cazul Școlii nr. 16 / ȘOC: Noua învățătoare a demisionat! Copiii vor avea 5 învățătoare în 3 ani și 2 săptămâni!!! - scoalanr16115051463251505375709-1505805505.jpg

Articole de la același autor

Lovitură de teatru la Școala nr. 16 din Constanța, acolo unde, în prima zi de școală, elevii unei clase a IV-a s-au trezit fără învățător la clasă. 




Conducerea școlii a anunțat ulterior că a rezolvat situația, fiind adusă o învățătoare pensionară (una, de altfel, de prestigiu!). Iată însă că situația nu este nici pe departe rezolvată, pentru că respectivul cadru didactic a decis, din motive personale, să demisioneze! 




Reamintim că, la clasa respectivă, din varii motive, s-au schimbat în primii trei ani nu mai puțin de trei învățătoare. Așadar, elevii respectivei clase de-a IV-a de la Școala nr. 16 au șansa de a intra în istorie, având 5 învățători la clasă în numai 3 ani și 2 săptămâni! 


Părinții sunt siderați, nu le vine, practic, să creadă ce se întâmplă!


"Poate visez… Îmi vine să îmi iau copilul și să fug cu el în altă țară, măcar în alt oraș, undeva unde poate să zică și el măcar o dată că îi place să se ducă la școală. Mi s-au transmis voalat și niște amenințări, că la primele abateri, exmatricularea ne paște!", ne-a declarat Cătălina T., mama unui elev al respectivei clase, precizând că, până la această oră, nu au primit vestea oficial. 


"Conducerea școlii nu ne-a confirmat nimic în mod oficial. Știm doar că, astăzi, de la ora 17.30, va avea loc o ședință. Sper să se gândească cineva și la copii. Parcă sunt într-un experiment nereușit copiii aceștia", a mai spus Cătălina T. 


Am încercat să luăm legătura și cu conducerea Școlii nr. 16, însă directorul instituției de învățământ, prof. Gina Tone, nu a răspuns la telefon. Cel mai probabil, era la oră sau la Inspectorat, pentru a rezolva situația. Vom reveni și cu punctul său de vedere. 




Personal, sunt convins că elevii nu vor mai rămâne nicio zi fără învățător la clasă. Conducerea școlii și ISJ vor trimite pe cineva, dar rămâne esența problemei: e firesc să ai la clasă 5 învățători în 3 ani și 2 săptămâni? Și, mai ales, generațiile viitoare, vor trece prin același coșmar? 




Comentează știrea

Parinte
19 septembrie 2017
Sorin Mihalache,

Te-ai laudat intr-un articol anterior ca ai fost cadru didactic și ai putea face lucruri extraordinare in invatamant. Te asteptam la clasa respectiva !!! Sau e mai usor sa scrii articole?

Catalina Savin
19 septembrie 2017
Scoala 16

Cadre didactice bune exista. Care fac meseria asta fiindca si-au ales-o si au inteles ce responsabilitate mare au. Invatatori carora le este drag de copii. NUmai ca atunci cand lucrurile merg bine, noi dam cu piciorul in ele fiindca primeaza propria agenda. Cum a fost in acest caz: copiii au avut o doamna invatatoare careia ii era drag sa lucreze cu ei, care ii cunostea. Doar ca cei care fac cartile si repartizarile nu tin cont de factorul uman. Cum am spus, au propria agenda, propria perspectiva asupra lucrurilor, facand alegeri pentru un grup de copii in detrimentul lor, dar in folosul cui? Pana la urma, care-i solutia? Sa ne inghiontim unii pe altii, adulti mai copii decat copiii? Sau sa vedem ce e de facut, dar nu asa, cu solutii de 1 zi-doua, ci pe termen lung. Cerem de la copii sa fie intelegatori la nesfarsit si sa urmeze tot ce le indicam noi, adultii, oferindu-le un vesnic provizorat.

Răspuns la: Sorin Mihalache,
Adăugat de : Parinte, 19 septembrie 2017
Te-ai laudat intr-un articol anterior ca ai fost cadru didactic și ai putea face lucruri extraordinare in invatamant. Te asteptam la clasa...
Respect
19 septembrie 2017
Demisie

Singurul

Respect
19 septembrie 2017
Demisie

Singurul lucru inteligent pe care doamna director l-ar putea face in aceasta situație, ar fi demisia. Este vizibil de clar cat de eficient a fost concursul pentru ocuparea postului de director din acest an. Demisie!!!

Nobody
19 septembrie 2017
Da, e firesc

Atâta vreme cât sistemul permite. Nu e titular pe post, in fiecare an vine altcineva. Unde nu se înțelege? Ce nu se înțelege? Cineva își dă demisia. Unde e marea neînțelegere? Până vine altul dureaza. Credeți că mai sunt multi dispuși să suporte fițele copiilor degeaba? Nu, nu mai sunt. Plângeți după invatatori și profesori? Ia să îi respectați, să îi așezați acolo unde trebuie și apoi să pretindeți. 10 învățători sa schimbați pe an, până va dați seama care este valoarea existenței lor. Când veniți la școala în calitate de părinți vi se pare că e propria tarla. Ia mai cautati-i acum pe profesori. Le simțiți lipsa? Foarte bine. Curând o să veniți la școala că la muzeu. Domnule semnatar al articolului, sunteți total pe lângă subiectele legate de educație. Nu cunoasteti metodologii specifice mobilităților de personal didactic. Doar faceți balet.

Catalina Savin
20 septembrie 2017
E nefiresc

E nefiresc sa gandesti asa. Atat profesorii cat si scoala sunt in slujba acestei societati. Si mai ales in slujba copilului. Si da, scoala aia este tarlaua mea. Sia fiecarui parinte si copil care invata acolo. Profesorii si-au asumat o misiune. Aceea de a fi educatorii copiilor nostri. Nu datorez niciunui profesor respect. Respectul mi-l va castiga profesorul atunci cand se va purta ca un adevarat dascal in clasa. Sunt probleme in sistemul romanesc de educatie dar ele sunt adancite de oameni ca dumneavoastra care gandesc astfel, oameni ca dumneavoastra care au adancit prapastia intre generatii. Nu acceptati ca sunteti invechiti in doctrine si metodologii care nu se mai aplica la copiii de astazi. Nu va mulati pe nevoile lor. Nu ii ascultati. Cereti doar sa fiti ascultati cu obedienta. Este o prapastie intre dascali si copii si nu copiii pot face apropierea fiindca ei nu au capacitatea noastra de a intelege, a adultilor. Ma mira, ma minuneaza, ca exista oameni care nu se gandesc la binele copiilor, carora li se pare firesc sa se mute dascalii de la an la an si chiar mai des, fara nici o grija pentru a asigura continuitatea, stabilitatea. Oameni care se perinda, care nu reusesc sa se conecteze cu acei copii pentru nu ajung sa ii cunoasca, trec ca si gasca prin apa prin viata copiilor nostri. Si acum vii dumneata si spui ca merita copiii asa ceva? Nobody este un nume foarte bine ales. Arata exact cine sunteti.

Răspuns la: Da, e firesc
Adăugat de : Nobody, 19 septembrie 2017
Atâta vreme cât sistemul permite. Nu e titular pe post, in fiecare an vine altcineva. Unde nu se înțelege? Ce nu se înțelege? Cineva își dă...
Gheorghe
21 septembrie 2017
Scoala 16

Clasa a III-a B....4 invatatoare in 3 ani !!! Va rog frumos ma-i usor cu scuzele....Au plecat majoritatea copiilor din clasa , daca am dorit sa mutam copilul la alta clasa ...Tevatura mare si final ...Nu se Poate !

Răspuns la: Scoala 16
Adăugat de : Catalina Savin, 19 septembrie 2017
Cadre didactice bune exista. Care fac meseria asta fiindca si-au ales-o si au inteles ce responsabilitate mare au. Invatatori carora le este drag de...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0547 secunde