Acțiune pe linia protecției mediului

Ce super-proiect au conceput elevii de la Năvodari

909
2
Ieri, pe parcursul întregii zile, Școala "Grigore Moisil" din Năvodari a fost gazda unui eveniment demarat și sponsorizat de Primăria Năvodari și Rompetrol, în care mai mulți copii din oraș au avut ocazia să arate, printr-un proiect construit de ei înșiși, că în mediul în care trăiesc încă se mai poate schimba ceva.

La acțiunea de la Năvodari, au participat 40 de copii, din clasele V-VIII, din cele trei școli din loca-litate, însoțiți de cadre didactice, 20 de copii din Liceul "Lazăr Edeleanu", voluntari din partea Grupului Rompetrol, reprezentanți ai Fundației "Mare Nostrum" Constanța - partener în acest proiect, echipa de implementare a proiectului și voluntari, precum și jurnaliști din București și alți reprezentanți ai presei locale.

Startul competiției s-a dat la ora 10.30, moment în care au început să aibă loc mai multe activități concomitente.

O parte dintre voluntarii Grupului Rompetrol au contribuit la lucrările de amenajare a bazei sportive, prin plantarea unor arbuști / plante ornamentale, și la fixarea suprafeței artificiale de joc prin bucăți de platbandă. Cealaltă parte a voluntarilor au lucrat în școală, cu copii participanți.

Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, a fost cel care a dat prima mână de ajutor și a plantat primul copăcel, ajutat fiind de consilieri locali și viceprimar.

Copiilor li s-a dat o temă de reflecție: "Ce măsuri ați lua în viitor pentru protejarea mediului în care trăiți?". Aceștia au fost împărțiți în echipe a câte 7-8 persoane și s-au așezat frumos în bănci, în săli special amenajate, pentru a contura, pe hârtie, un proiect în care să detalieze și să prezinte cum știu ei mai bine, o modalitate prin care protecția mediului ar putea fi îmbunătățită.

"Este un proiect ambițios, iar eu încă mai cred că se poate schimba ceva în țara noastră. Împreună cu colegii mei, am pus deja la punct detaliile unui proiect, care cred eu că va fi câștigător. Ne propunem să dezvoltăm o grădină botanică, în zona Taberei pentru Copii, din Năvodari, unde să organizăm diferite activități și evenimente culturale. Dacă proiectul nostru va fi câștigător, la malul mării vor răsuna, în fiecare week-end, vocile unor mari interpreți români sau vor avea loc diferite activități educaționale", a declarat, pentru "Cuget Liber", Loredana Buruiană, elevă în clasa a VII-a a Școlii "Tudor Arghezi".

La final, echipele au realizat o prezentare power-point, pe care au oferit-o spre vizualizare, în amfiteatrul școlii, în fața tuturor participanților.

Comentează știrea

Danutz SRL
17 noiembrie 2011
Offf, gramatica ma-sii...

Draga mea,eu te cred ca tu ai pretentii de mare jurnalista dar totusi: pe la orele de gramatica ai mai trecut si tu? Virgula are si ea rolul ei insa tu abuzezi de acest lucru... virgula dupa virgula dupa virgula... ca sa nu mai spun de faptul ca mai uiti cate-un "i" pe-alocuri...

Vlad Dumitrov
17 noiembrie 2011
Interesant articol

Sunt tot mai consternat de abilitatea de a deteriora limba in cele mai neinchipuite moduri. Ma intriga foarte tare sintagma, daca o pot numi asa "super-proiect" si multe alte greseli pe care nu am timp sa le enumar.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4007 secunde