Ce universități au răspuns invitației Liceului "Ovidius"

274

Articole de la același autor

Ieri, pe holurile de la parterul Liceului Teoretic "Ovidius", a avut loc un târg al universităților, inițiat de prof. Carmen Bucovală, director adjunct, și realizat cu sprijinul Consiliului școlar al elevilor din această instituție. 


"Liceul nostru este un mare furnizor de elevi bine pregătiți, iar facultățile au nevoie de noi", ne declara cu vădită mândrie Diana Popescu, clasa a X-a, secretar al consiliului amintit. "Și este în interesul nostru și al lor să ne alegem facultățile în cunoștință de cauză. Chiar dacă sunt clasa a X-a, mi se pare un lucru foarte important pentru viitoarea mea carieră. Bazele se pun încă de acum și trebuie să știm la ce să ne pregătim mai intens și care sunt normele lor de admitere", a adăugat Diana, afirmând că organi-zarea acestui târg a plecat de la nevoia elevilor de a primi informații cât mai apropiate de interesele lor. 


Președinta aceluiași consiliu al ele-vilor, Ștefania Zănoagă, clasa a XI-a, afirma că organizarea unui alt gen de târg, cel al organizațiilor neguverna-mentale, anul trecut, în luna februarie, le-a dat încrederea că sunt șanse de succes. "Ne-am gândit să aducem universitățile mai aproape de colegii noștri și poate astfel se gândesc încă din clasa a IX-a ce drum vor urma. Invitațiile au fost trimise către univer-sități de doamna directoare Bucovală, iar noi am pus ideea în practică. Programul a fost gândit astfel încât să poată ieși colegii de la ore, însoțiți de profesor, dar și pe timpul recreației", a mai spus lidera elevilor din "Ovidius". 


Au răspuns invitației Facultatea de Fizică din București și Universitatea Navara din Spania, dar și universități din Constanța, cărora li s-au alăturat firme de consultanță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Universitățile private, luate la puricat
Pagina a fost generata in 0.8995 secunde