Ce vor elevii de la următorul examen de bacalaureat

306
Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor a participat, recent, cu Ministrul Educației, Liviu Pop, la videoconferința pe tema bacalaureatului din anul școlar 2012-2013.
Reprezentanții elevilor și-au exprimat opinia cu privire la structura și modalitatea de desfășurare a examenului de bacalaureat din 2013. Aceștia au hotărât aplicarea prevederilor Legii Educației Naționale nr. 1/2011 care stipulează o formulă de evaluare diferențiată la sfârșitul clasei a XII-a, cu mențiunea că modificarea vizată pentru 2016, respectiv trecerea la transdisciplinaritate, să se facă treptat.
Consiliul Național al Elevilor va aplica chestionarul adresat elevilor de clasa IX-XI pentru aflarea opiniei acestora cu privire la structura examenului național de bacalaureat din anul școlar 2012-2013.
Agenda întâlnirii a cuprins și trecerea în revistă a activităților Consiliului Național al Elevilor prezentate în strategia de dezvoltare instituțională din anul 2012-2013, adoptată în cadrul Adunării Generale, precum: eradicarea violenței din școli și a consumului de etnobotanice, introducerea tehnicilor motivaționale pentru elevi, scăderea ratei abandonului școlar, recunoașterea voluntariatului și schimbarea sancțiunilor financiare cu cele disciplinare.
De asemenea, reprezentanții elevilor au adus în discuție și alte probleme cu care se confruntă colegii lor și la care lucrează pentru a aduce soluții. Scăderea numărului de locuri pentru elevi la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, criteriile de acordare a burselor, lipsa rampelor de acces pentru elevii cu dificultăți locomotorii în fiecare școală și prezența reprezentanților elevilor în consiliile de administrație la nivelul fiecărei unități de învățământ sunt doar câteva din aspectele prezentate de conducerea Consiliului Elevilor consilierului ministrului Educației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3291 secunde