Inspectorul general Răducu Popescu, în căutare de noi directori de școli și licee

2937
12
Inspectorul general Răducu Popescu, în căutare de noi directori de școli și licee - raducupopescu1187-1340134435.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Școlar Județean Constanța caută inspectori de specialitate și directori pentru școlile și liceele constănțene. Dacă în cazul șefului ISJ, prof. dr. Răducu Popescu, lucrurile nu sunt clare, până la această oră ocolind răspunsul dacă se va înscrie sau nu la concursul din luna august pentru postul de inspector școlar general, pentru ceilalți inspectori treburile sunt clare: se așteaptă noi propuneri.
"În spiritul promovării și derulării unui management transparent și eficient, desemnarea pe o funcția de conducere, îndrumare și control - director, respectiv inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța - trebuie să fie în acord cu punctul de vedere al cadrelor didactice care sunt reprezentate la acest nivel.
Pentru a desfășura un management performant și a dezvolta o cultură organizațională solidă în unitățile de învățământ din județul nostru, calitatea comunicării și a leadership-ului este un factor decisiv. Din acest motiv, managerul desemnat trebuie să fie - în egală măsură - și lider formal, dar și lider informal.
În acest context, invit cadrele didactice din județul Constanța să facă propuneri cu referire la desemnarea unor cadre didactice pe funcția de director, precum și pe funcția de inspector de specialitate, pe adresa de email: [email protected], până vineri, 22 iunie, ora 10.
Propunerile dumneavoastră vor fi analizate cu seriozitate și responsabilitate, urmărind împreună o coordonare valoroasă în fiecare unitate de învățământ preuniversitar, precum și la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța", afirmă prof. dr. Răducu Popescu.
La ora actuală, în ISJ Constanța sunt 27,5 norme didactice, iar conform noii propuneri vor exista 24 de norme: opt la Departamentul descentralizare și management instituțional și 16 norme la Departamentul curriculum și controlul asigurării calității.
Cel mai probabil numele noilor inspectori le vom afla după ce va avea loc concursul de inspector general programat pe 25 august.

Se caută 11 directori
Dar iată despre ce unități de învățământ, ai căror directori le expiră mandatul sâmbătă, 23 iunie, este vorba: Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (prof. Vasile Nicoară), Grup Școlar Independența (prof. Monica Drăgălina), Grup Școlar "Carmen Sylva" Eforie Sud (prof. Silviu Becherescu), Grup Școlar Economic "Virgil Madgearu" Constanța (prof. Mariana Ștefănescu), Grup Școlar Industrial de Electronică și Telecomunicații Constanța (prof. ing. Gavrilă Gheorghe), Liceul Teoretic Băneasa prof. Ruxandra Ianul), Liceul Teoretic "Decebal" Constanța (prof. Cornelia Șerban), Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța (prof. Elisabeta Linea), Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța (prof. Cristina Anghel), Școala cu clasele I-VIII Galița (prof. Valeria Dumitrașcu), Școala cu clasele I-VIII Târgușor (prof. Carmen Mitican).
Suntem convinși că o parte din actualii directori ai unor instituții de prestigiu pentru Constanța vor continua să se numere printre preferințele colegilor, având deja la activ o experiență care îi îndreptățește să se numere printre favoriți.



Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
george
20 iunie 2012
vin flamanzii

d-le general, la usi se aduna tradatorii si frustratii, e posibil ca unii" fosti ticalosi in continuare sa incerce daca apa e rece...2 pupeze de-ale noastre, bi-oloage celebre, Timofte si Suba stau cu dintii pe post...liceul "Mircea" si scoala "Remus Opreanu"-fosta 7, sunt tintele acestor individe care au distrus orice relatie umana pe unde au fost, in urma lor au ramas colective de c. d. imprastiate si nu se vor astampara pana nu isi satisfac orgoliul ranit de refuzate ale societatii. Tineti-va tare!

erlian
20 iunie 2012
Dl Nicoară trebuie să stea unde este

Timofte n-are ce căuta la liceul Mircea. N-are nici pe departe prestanța necesară.

Popescu
20 iunie 2012
omisi

Domnule insp. gen. de ce nu se vorbeste si de Boroianu care nu mai are 4 ani pana la pensie si nu mai poate sustine concursul pentru ocuparea postului de director . Motivul este ca face parte dintre psd-isti? Oricum niciodata nu a dat dovada de bun manager. Nu a reusit sa aduca nici un proiect grandios pentru scoala .Este valabila schimbarea si pentru directorii psd-isti ?? Suba este PNL-ista si daca numirile se fac pe criterii politice va fi pusa din nou in functie. Pacat de Scoala nr.7. Am crezut ca veti proceda altfel decat pdl-istii dar m-am inselat .Important era pregatirea celor doua examene nu schimbarea directorilor !!??

anamaria
20 iunie 2012
chiar nu!

"Daca ceva nu e stricat atunci nu-l repara", zice o zicala vestica. D-l Nicoara a facut o treaba extraordinara pana acum, iar Mircea are rezultate vizibile! Nu politizati Liceul Mircea!

Profesor
20 iunie 2012
profesionalism

Competența profesională nu are culoare politică. Veți putea depășii barierele politice?

parinte
20 iunie 2012
competenta contra politica

Daca se poate, am intreba si noi Inspectorul General, de ce la Sacele a fost demis din functia de director domnul profesor Tuca Stefan si a fost numit "pensionarul" profesorul Remescu Gavrila. Se stie ca iese la pensie la sfarsitul anului si a fost demis dupa ce in urma cu 3-4 ani a batut o copila in scoala. Sau domnul Remescu a fost numit pentru ca este varul primarului si presedintele organizatiei PNL Sacele Daca nu poate domnul Inspector General, am ruga ziarul Cuget liber sa faca o ancheta pe acest subiect, cum un profesor bataus mai poate fi numit director in prag de pensionare

Parinte
20 iunie 2012
la ordinul insp.

D-le insp. gen. vi se pare normal ca un inspector din ISJ sa mearga intr-o scoala si sa modifice o medie deja incheiata?(chipurile din ordinul dumneavoastra)

simona
21 iunie 2012
colegiul Pedagogic

Poate se trece si la o evaluare serioasa a profesorilor, nu numai a celor cu functii de conducere.La Colegiul Pedagogic sunt doua exemple de incompetenta si incultura care pateaza obrazul acestei institutii si a colegilor dascali: Coralia Stan si Cristina Popescu, bune prietene de altfel, care se comporta si vorbesc foarte urat atat cu copii, cat si cu parintii acestora si care nu pot fi numite cadre didactice, ci mai degraba mahalagioaice... De la astfel de "dascali" copiii nu au nimic bun de invatat!

adi
21 iunie 2012
incompetenta

Acel parinte sa isi dea numele, daca pretinde asa ceva. In realitate este vorba de o intriga tesuta de o profesoara incompetenta si aroganta, sustinuta de inspectoarea generala adjuncta.

Răspuns la: la ordinul insp.
Adăugat de : Parinte, 20 iunie 2012
D-le insp. gen. vi se pare normal ca un inspector din ISJ sa mearga intr-o scoala si sa modifice o medie deja incheiata?(chipurile din ordinul...
Profu de serviciu!
25 iunie 2012
..da? ...nu se cunosc criteriile?

...pai nici de data asta nu se vor face derogari de la vechile obiceiuri!...cred ca Generalul este in dilema! ..sau mai precis in trilema! Nuistie cum sa faca, la ce sa se uite: 1-la carnetul de partid, la sacosa sau.... la diplomă! Cum de ultima nu mai tine nimeni cont in tara asta, ..trilema cade. RAmane dilema: carnetul sau sacosa!.... ca doar nu o sa ne spuna noua acum ,,generalul,, ca, vezi, Doamne, peste noappte, ceea cce conta la ISJ Constanța de jumatate de secol (carnetul de partid si sarsanaua) se duc naibii... ar fi pacat....invatamantul romanesc respecta...traditiile!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde