Cercetătorii români au inventat pâinea cu friptură: "Carnea nu se vede..."

348
7
Cercetătorii români au inventat pâinea cu friptură:

Articole de la același autor

Cercetătorii de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați au inventat pâinea cu friptură. Specialiștii spun că friptura nu se vede, dar se simte. Invenția a primit brevetul OSIM, scrie antena3.ro


Cercetătorii de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au inventat pâinea cu friptură. Este vorba despre o pâine în care a fost adăugat un concentrat de proteine miofibrilare din carne. Acestea au gust de porc, vită, pasăre sau pește.


"Procedeul de obținere a pâinii echilibrate nutrițional în proteine reprezintă o soluție de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, adică de a avea un conținut optim în aminoacizii esențiali", susţin inventatorii.


OSIM a acordat Universității "Dunărea de Jos" din Galați brevet de invenție pentru pâinea proteică. Inventatorii susțin că produsul lor ar putea reprezenta o opțiune pentru populația săracă, mare consumatoare de pâine.




foto cu rol ilustrativ


Comentează știrea

Cit costa ?
12 martie
Se merita ?

Progresul tehnic inclusiv in domeniul alimentar e de apreciat, dar e rentabil economic [ chiar medical cu aplicare pe masa !!! 1studiu de face dupa ce papi minunatia multa vreme si vezi ca odraslele vor dori sa pape ciorba la pastila ? Zici pt. cei mai anarati, pai aia isi permit macar suficienta paine din aia de oameni simpli ? Abstractizam beneficiile stipulate pe hartie, ca paine si carnea sint 2 concepte care mereu merg bine separat !

Novataor
12 martie
E asa de novator ?

E deja paine cu orice la punga. Poate combinatia asta sa nu fie in forma brevetata ! Paine uscata la rotocol de 1-2 cm cu gust de orice delicatesa prin prafuire [ pizza, cartofi prajiti, etc ], plus ca minim 24luni e buna de papat conform certificatului de produs proaspat si gustos !

Alternative
12 martie
Supliment Alimentar

La farmacie sint suplimente alimentare, toata gama de vitamine [ A, B, C, D, si care or mai fi ]. Mergi la tanti doftoreasa de familie si iti trimitere la analize ! Se uita tani ce ai nevoie si iti scrie reteta. Statul roman care are mare grija de cetateni, vede ca ai venituri reduse si nu are bani de carne. [ asa e azi pe la noi, poate in viitor, etc ] Iti da cu reducere sau gratuit cutia de vitamine si o papi cu ce ai pe acasa. Daca esti mai avut paine altfel apa de cum ai mediul [ izvor, ploaie, robiniet ]. Eu zic a fi mult mai optima varianta asta ! [ altfel te indopi in mod necontrolat cu tot felul de minunatii chimice !!! e un pret pe sanatate ]

Programa Romaneasca
12 martie
Vai de cu cercetatorii astia !

Aici e specificul pur romanesc cu buna gandire nationala ! Faci cercetare pentru iarba prospata pt puii de trasura, sa aiba forta si energie sa traga caruta plina de grane pina la silozul boierului international. Pai, daca asa e impartirea lumii, macar sa fie papica naturala si sanatate pt. vietuitoarele Patriei Natale. Reformulat, intii incerci sa rezolvi prin cercetare alea de zi cu zi si dupa aia hrana pt. Flota Stelara. Bani irositi fara rost in raport cu beneficiul si nevoile reale si stringente ale economiei romanesti ! [ buna planificare de guvernamant democratic incepind de la evenimentele 89 ! ]

Cadrul
12 martie
Imagine Adecvata

1. bani de la Stat [ pai cit a costat cercetarea ? ]. 2. In virtutea carei prioritati s-a aprobat ? Reformulat, ideea nu e ca ai adus ceva novator [ "bun in sine prin cercetare" ] ci la ce ai renuntat ai ? Se merita ? Am limita de apa pt. consum si vin prin cercetare cu reteta inovativa de ciorba de fasole [ unde apa trebuie schimbata de cel putin 7septe ori ! ]. 3. economic : Cit costa estimativ produsul ??? Exista interes pt. aplicarea in productie [ avem posibili cumparatori ? ] Chiar daca aici avem si ceva "relativ benefic : o inovatie prin cercetare", aspectele trebuie mereu privite pe cadrul adecvat. Altfel e doar 1articol de notificare rudimentara a cititorilor si atita ! [ e nevoie si de ... dar, etc ] Plus, si ideea ca e mai bun artificialul decit cel traditional !!! [ tot mancarea naturala e baza aici, nu e substitutie decit foarte limitat ! ]

Alternativa
12 martie
Centrare pe Novator cu ignorarea "ca asa e de la natura"

Clonam vacci si avem si branza pt. cele vrednice dar si carne ca sint mai puturoase ! [ si tot asa le hranim cu genialitatea altor cercetatori : pasta de pangacius adica peste din ala care purifica apa menajera !!! Are pangaciusul asta o fertilitate !!! ] Mai era unul Adolf tot asa cu ideii din astea novatoare, cica umanitatea trebuie sa convearga spre un sablon bine definit de cele mai bune caracteristice morale si fizice ! [ cu augumentare fortata pe cuptor pt. sabloane cu deficiente de model ]. Pe vremea lui Adolf tot asa si cu cercetarea : " cele mai si cele mai " [ si azi sint punt de reper, chiar si pe istorie ]. Tot asa novativ ar fi folosirea optima a alimentului uman neprocesat corespunzator [ adica care se acopera cu hirtia de ziar ]. Fiecare are un anumit metabolism si materia cafenie mai poate fi procesata inca odata de cei nevoiasi !!! Totul datorita Cercetarii !!! si Novatorului !!!

Urare pt. Cercetatori si Genialitatea Cercetarii cu referire la bunatatea painii
12 martie
Sa-si hraneasca ei familiile lor cu minunatul produs !

Sa-si hraneasca ei familiile lor cu minunatul produs ! si sa fie darnici si cu cei care acordat distinctia plus toti cei care au sustinut inovarea pe produsul miraculos !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3806 secunde