Pâinea din făină integrală este cea mai sănătoasă

232
Pâinea din făină integrală este cea mai sănătoasă - painea1-1626287215.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii spun că produsele cerealiere, printre care și pâinea, reprezintă fundamentul alimentației sănătoase și fac parte din prima grupă de alimente, recomandate pentru a fi consumate cel mai des, alături de cele din grupa a doua. Aceasta este compusă din fructe și legume, conform piramidei alimentare, recomandată de nutriționiști.

De exemplu, în cazul produselor de panificație, conținutul de fibre alimentare, vitamine, minerale, precum și viteza de absorbție a glucidelor sunt stabilite de tipul de făină folosită.

Astfel, se recomandă pâinea fabricată din făină integrală, datorită conținutului de substanțe nutritive și proprietăților acestora, care asigură un aport important de glucide complexe, proteine, fibre, vitamine, minerale, având în același timp conținut scăzut de calorii. Totodată, făina integrală de grâu sau de secară se obține din măcinișul integral al cerealelor, păstrând o parte importantă a elementelor nutritive ale bobului de grâu. În același timp, făina rafinată (albă) se obține prin procesarea cerealelor, în urma înlăturării în totalitate a învelișului și a germenului. Acest tip de făină este săracă în fibre alimentare, minerale sau vitamine absolut necesare organismului într-o nutriție echilibrată.

Specialiștii în nutriție atrag atenția asupra faptului că nu orice fel de pâine de culoare mai închisă este produsă din făină integrală. Adesea, această culoare nu este conferită de natura făinii sau a altor ingrediente admise, ci de adaosul de coloranți sintetici. De aceea, pentru a fi siguri în alegerea produselor, este recomandat să citiți cu atenție eticheta cu informații nutritive. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6287 secunde