România, locul 38 în lume la securitatea alimentară

174
România, locul 38 în lume la securitatea alimentară - ddd-1576838289.jpg

Articole recomandate

România ocupă locul 38 din 113 țări în clasamentul global al securității alimentare, reiese din datele Global Food Security Index (GFSI), raport întocmit de divizia de cercetare The Economist Intelligence Unit (EIU) și sprijinit de Corteva Agriscience, companie activă în domeniul agricol.

Conform analizei publicate vineri, România se menține în topul mondial al securității alimentare pe poziția 38, în mare parte datorită disponibilității și calității alimentelor, programelor de siguranță alimentară și accesului facil al fermierilor la surse de finanțare. "Nivelul redus al risipei alimentare, sistemul de distribuție dezvoltat și disponibilitatea micro-nutrienților în alimente sunt elemente forte în cazul României", precizează realizatorii raportului.

În schimb, România se află în urma altor țări în ceea ce privește dezvoltarea unui standard nutrițional, stabilirea unei strategii alimentare și prezența unui sistem de monitorizare și supraveghere.

"Cheltuielile naționale pentru susținerea cercetării în domeniul agricol și nivelul infrastructurii agricole locale sunt sub nivelul altor țări. Cu toate acestea, raportat la nivelul mediu global, România stă mai bine în ceea ce privește posibilitatea dezvoltării infrastructurii de irigare și capacitatea de depozitare", se menționează în Index.

Potrivit sursei citate, pentru al doilea an consecutiv, Singapore, Irlanda și SUA se mențin pe primele trei poziții, fiind lideri în securitatea alimentară, în ciuda faptului că, în 2019, Indexul a adăugat instrumente noi de măsurare, cum ar fi: costul mâncării, infrastructura agricolă și existența unor standarde nutriționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5515 secunde