Cine răspunde pentru gafele de la Olimpiada de limba română?

2086
10
Ieri, la Constanța, s-a des-fășurat faza locală a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatură Română.

Cu toate că ar fi putut trece neobservată această etapă, au fost profesori de speciali-tate care au contestat modul cum au fost elaborate subiectele, ca dovadă că și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța prof. Sorin Mihai, coordonator al Catedrei de Limba și Literatura Română din cadrul Școlii cu Clasele I-VIII "Gala Galaction" Mangalia, a postat următorul comentariu: "Țin să atrag atenția asupra faptului că subiectele pentru clasa a VI-a presupun comentarea textelor lirice, iar genul literar liric reprezintă abia a treia unitate de învățare din al doilea semestru (conform planificării înaintate de minister). De aceea, elevii nu și-au însușit, încă, aceste noțiuni".

De asemenea, și unele enunțuri ale subiectelor de clasa a XII-a au părut pueril concepute, noțiunea de "compunere" la acest nivel fiind înlocuită cu aceea de "eseu".

Am încercat să aflăm de la prof. Gabriela Costea sau prof. Alina Lungu, ambele inspector școlar de specialitate Limba Română, dacă sunt de acord cu remarcile colegilor. Prof. Costea a invocat că s-ar afla, la ora 15,45, într-o inspecție și nu poate vorbi, iar prof. Lungu nu a răspuns.

Totodată, i-am semnalat inspectorului școlar general, prof. Aliss Andreescu, faptul că subiectele nu au fost parolate, la ora 9.15, când au fost afișate, orice elev putând să le vadă, lucru care nu concordă cu spiritul competi-țional, când, teoretic, candidatul se află pentru prima dată față-n față cu problema.

"Vă asigur că voi lua legătura cu cele două colege ale mele, care nu se află la prima olim-piadă pe care o organizează, și vom vedea ce s-a întâmplat", a declarat prof. Aliss Andreescu.

Comentează știrea

pilutele
10 februarie 2012
olimpiada

Cum e seful, asa si inspectorii. Cele mai insipide persoane aduse pe functie. Numai PILE. O sa spunem si ale cui sunt.Bine ca nu mai e purtator de cuvant Costea,ca s-a facut destul de ras....

Profesor
10 februarie 2012
articol comandat

Oare de cand asa un mare interes pentru FAZA LOCALA a unei olipiade??? oare nu este un articol comandat? cineva frustrat ca nu mai e inspector s-a hotarat sa conteste? sa va amintim doamna ziarist ca nici anul trecut nu au fost parolate subiectele cand erau inspectori d-na Costea cu d-na Ivan, dar nu erati atat de interesata de acest subiect. cat despre PILE... oare cand nu au fost pile in ISJ???? dar poate totusi unii chiar sunt oameni competenti. asteptam acelasi interes din partea dvs si la organizarea altor olimpiade.

Pentru Profesor
10 februarie 2012
etapa loco...

E jenant să contești munca echipei ISJ! "Oare de cand asa un mare interes pentru FAZA LOCALA a unei olipiade???".Nu cumva d-ta jignesti un sistem intreg?Predai vreo specialitate, gen UTLM? Ai corectat vreodata ca sa intelegi mesajul,d-le prof sau praf?

ana
10 februarie 2012
etapa erorilor

Erorile au aparut de la bun inceput. Au anuntat desfasurarea fazei locale pe 9 ianuarie (?)- miercuri (8.febr., s-a postat informatia), era scris pe foaia ,,olipiada", erori de formulare a enunturilor etc.

un părinte oripilat
10 februarie 2012
scoala la cheremul tuturor...

oamnenii ăștia prețioși de azi, mâine-poimâine vor fi fi niste neica! că așa e în viață!ce interes să mai aibă copiii noștri pentru școală, când acolo sus e o hlizeală totală și o bătaie de joc!acest aspect este vizibil prin rezultatele elevilor nostri la examene!Pe unde or sta ascunși oamenii competenți?Vom mai avea școli constănțene de calitate sau...vom avea politicieni de calitate care să ne susțină așa-zisele valori din vârful ISJ!

profesor
10 februarie 2012
pentru etapa loco

oare distinse domn/doamna ai inteles ce doream eu sa spun??? Se pare ca nu. Cat despre specialitatea mea si nr. de ani petrecuti in invatamant sunt sigur ca sunt mai multi decat ai dvs.si experienta in corectat stati linistit/a ca am cu carul. Nu jigneam sistemul, asta face d-na jurnalist, iar pentru cultura dvs. generala aflati ca acest articol este comandat. Doriti mai multe detalii???? Ne-am invatat sa aruncam repede cu pietre.

pt profesor
10 februarie 2012
loco,loco

stimate domn profesor,sunt niste acuzații grave pe care le faceți!Dacă ați fi un prof de specialitate(mă îndoiesc)ați judeca altfel lucrurile.Ceea ce se întâmplă până la urmă e împotriva propriilor dvs copii, daca aveți,sau împotriva nepoților dvs.Sunt niște greșeli, asta este realitatea.De ce atunci când incompetența iese în evidență,niște supuși,încearcă să dea pe alții vina!Cumva asta esta noua tactică de a conduce? Putea fi oricine acolo pe tron,prea puțin contează asta,insă e de bun simț să ai grija ca o olimpiadă să iasă impecabil,repet pt copiii noștri,măcar!

Observator
11 februarie 2012
Noaptea cutitelor lungi...

Cata obiectivitate! Oare de ce nu ne spune distinsa jurnalista ca insasi sotia redactorului sef adjunct este profesoara de romana la un liceu din Constanta,ca apare adesea cu declaratii la sectia "cultura" si ca,intamplator, reprezinta niscai interese? De ce oare nu a analizat nimeni istoria organizarii acestor faze locale atat d.pd.v. istoric cat si teritorial? Datorita obiectivitatii, desigur...Da, de pe margine si sub adapostul anonimatului toti suntem destepti...Si avem impresia ca numai noua ni se cuvine toata atentia, noi fiind unicii inteligenti ai planetei care cunoastem solutiile optime...Asa o fi oare?

Observator
11 februarie 2012
Noaptea cutitelor lungi 2...

Ah, am omis...Acel "parinte oripilat" care este asa de ingrijorat de starea invatamantului e teribil de bine informat despre activitatea din interiorul ISJ..Si desi face greseli de dactilografiere foloseste diacritice..Eh, nu, nu este profesor de romana..:)) Suna exact ca pe vremea Securitatii cand delatiunea era intocita de "un cetatean revoltat"...Spor in activitate, tovarase!

dracusorul
13 februarie 2012
DESPRE PROFA

:)))))))))))super tare!bv!felicitări!cum ar spune campionul la rezolvat probleme(de tot felul)QED.vei fi premiată sigur!!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Elevii constănțeni sunt liberi doar joi
Pagina a fost generata in 0.3093 secunde