Cine râvnește la scaunul lui Răducu Popescu? Adriana Oprea scoate așii din mânecă

3332
16
Cine râvnește la scaunul lui Răducu Popescu? Adriana Oprea scoate așii din mânecă - adrianaoprea-1437585473.jpg

Articole de la același autor

La prima tentativă de ocupare a postului de inspector școlar general, în luna martie, județul Constanța s-a făcut de rușine printr-o jenantă cacealma. De la Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a plecat niciun dosar spre București, niciuna dintre cele trei candidate - prof. Irinela Nicolae, prof. Anca Dragomir și prof. Daniela Blaga, neavând la dosar faimosul certificat medical agreat de metodologia de concurs.


De data aceasta, în prima zi a declanșării concursului de ocupare a postului de inspector școlar general, pe 27 iulie, la ora 10, Constanța va fi reprezentată de cinci candidați, mai precis candidate (în ordine alfabetică): prof. Cornelia Bercaru, director al Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza", prof. Daniela Blaga, titular la Liceul Teoretic "Traian", prof. Gabriela Bucovală, inspector școlar general adjunct, prof. Isabela Marcu, titular Colegiul Tehnic "Virgil Madgearu", și prof. ing. Adriana Cristina Oprea, titular la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida".


Chiar dacă cele cinci candidate nu vor fi alese prin vot public, deci nu ar avea nevoie de o așa-zisă campanie electorală, am încercat să aflăm de la fiecare dintre ele de ce și-au dorit să candideze la cea mai înaltă funcție în învățământul constănțean și care le-ar fi planurile în cazul în care ar câștiga concursul. Cea care sparge gheața este prof. ing. Adriana Cristina Oprea. Aceasta este, la bază, profesor de științe tehnologice și, probabil, una dintre cele mai cunoscute candidate, fiind persoana care a deținut două mandate de inspector școlar general adjunct.


Absolventă a Institutului Politehnic București - Facultatea de tehnologia construcțiilor de mașini, prof. Oprea a urmat studii doctorale în Management educațional, specialitatea Pedagogie generală, impresionantul CV cuprinzând numeroase certificări ce i-au conferit șansa de a fi numit, în anul 2005, inspector școlar pentru activitatea educativă formală și nonformală.


Întrebată, ieri, de ce își dorește să revină în fruntea ISJ Constanța, prof. Adriana Oprea a afirmat că de data aceasta un concurs ar putea certifica ceea ce politicul nu va putea face niciodată, și anume capacitatea profesională reală. "Mă consider un om «de școală». Provin din familie de învățători, bunicii care m-au crescut, mama profesoară de biologie. Am parcurs o educație de calitate. Am rămas în învățământ pentru că mi-am dat seama că aceasta îmi este menirea. Am «ars» toate etapele profesiei de la profesor debutant de 23 de ani, la șef de catedră: director, inspector educativ, inspector general adjunct. Am o relație frumoasă cu elevii și colegii mei, alături de care am avut multe realizări profesionale. Am disponibilitate de a lucra, putere de muncă și o comunicare eficientă", a mai adăugat prof. Oprea


Cât despre punctul forte al planului său managerial ca inspector școlar general, Adriana Oprea susține că, printre altele, are avantajul "cunoașterii în detaliu a situației școlilor din județ".


În ediția de mâine vă propunem viziunea celui de-al doilea candidat, în persoana prof. Nicoleta Bercaru.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
profesor
22 iulie 2015
adriana oprea

A uitat sa mai spuna ca este o mare mincinoasa ,, ca intotdeauna politicul a fost pe primul loc- dragomir stie de ce - ca este cea mai mare spagara ... toate la timpul lor vor apare.

alt profesor
23 iulie 2015
gramatica asta

"Vor apărea" doamna/domnule "profesor". Doamna Oprea va doresc sa reusiti ceea ce v-ați propus. Succes!

inspector
23 iulie 2015
felicitari

Abia astept sa reveniti in inspectorat si sa o puneti cu botul pe labe Bucovala prea si a luat avant si e o mare habarnista

profesor
23 iulie 2015
Succes

Sunteti singura varianta de sef buna in actualele conditii. Aveti nu numai experienta dar si rabdare cu oamenii si nu ne luati la mistouri ieftine cum ne lua Popescu

Paznic de far
23 iulie 2015
Poker- inspector general

Așii sunt de fapt doiari .Doctorat ? Unde la Chișinău cu 200 de EURO ? Relații bune cu elevii și colegii ? Aiurea ! Chiulea de rupea pământul ! Dacă va lua concursul ( ceea ce nu cred ) , înlocuim un cârciumar cu o cârciumăreasă. Cât despre caracter și omenie sunt multe semne de întrebare.Unele din faptele doamnei sunt reprobabile și greu de acceptat. Foarte interesant , una dintre contra-candidatele ei este Bucovală Zoe , care a fost adusă în I.S.J. chiar de Oprea Adriana. Ne vom distra , pe cinste !

Popescu
23 iulie 2015
Bafta!

Mult noroc Doamnei Oprea! Sa reveniti in fruntea Inspectoratului, ca sa putem si noi profesorii ridica ochii din pamant. . . ca destul ne-a umilit popescu si gasca. . .

vera
23 iulie 2015
ipocrizie

hai, da-I cu political, sa vina Matei sa te unga, si nu numai, da-I cu spagile si cu....in populatie! invatamantul constanteam are nevoie de pregatirea ta precara, ce dracu am ajuns, ed tehnologica e floarea?penibili!

eu
23 iulie 2015
TU

"Vera", da' hai tu, mama, ce stai aici si comentezi, hai tu la examen, daca "ed. teh." nu e. da' tu ce-ai la baza, ca dupa cum scrii, e "precara", rau educatia ta elementara, ce Dumnezeu?

Cadru didactic
23 iulie 2015
Succes

Mult succes și putere de muncă! Nu luați în seamă răutățile.

revoltator
23 iulie 2015
ca la voi la nimeni!

ce faceti d-le Stroe & co? Miule, dormi??? Este bataie de joc ce faceti voi, mai PSD-isti! Lasati toate matracucele la concurs! Apoi vreti sustinere! Bai, treziti-va si nu mai lasati invatamantul si celelalte deconcentrate pe mainile altora! Veti ajunge curand la mana noastra, si o sa vedeti si voi ce inseamna nepasarea!

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0693 secunde