Iarna schimbărilor în învățământul constănțean

Cine sunt directorii de licee care și-au pierdut funcțiile

3548
17

Articole de la același autor

Fix cu o zi înaintea întâlnirii de la Palatul Copiilor a directorilor unităților de învățământ din județul Constanța, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean a decis schimbarea din funcție a patru manageri.

Patru conducători de instituții educative sunt schimbați la începutul anului 2015. Este vorba despre prof. Tudorița Bodor, de la Liceul Dobromir, prof. Claudiu Revnic Bold, de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, și prof. Daniela Blaga, director adjunct la Liceul Teoretic "Traian" din Constanța, a căror activitate încetează începând cu data de 9 februarie, adică prima zi din semestrul al doilea.

De asemenea, după cum ne-a informat prof. Irinela Nicolae, directorul Gră-diniței "Zig-Zag" din Ovidiu, Maria Preda, și-a înaintat demisia.

Alegeri la Mihail Kogălniceanu

Mâine, la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, va avea loc un consiliu profesoral în prezența inspectorului școlar general Răducu Popescu, prilej cu care vor avea loc și alegeri pentru funcția de director, cu vot secret, cu comisie de numărare a voturilor, cu reprezentant al sindicatului.

"Eu voi semna pentru persoana pe care ei o vor considera reprezentativă, iar toate responsabilitățile și le vor asuma așa cum au făcut toate celelalte colective de cadre didactice în unitățile școlare unde am mai organizat alegeri. Vă reamintesc că nu se mai întâmplă nicăieri în România așa ceva", a ținut să precizeze prof. dr. Răducu Popescu.

Aflat, ieri, la Palatul Copiilor, la ședința tehnică cu directorii, prof. Claudiu Revnic a fost de-a dreptul surprins să afle că nu va mai fi director, ba chiar a simulat uimirea ca și cum nu ar cunoaște tot ce i se reproșează, relația sa proastă cu primarul comunei fiind de notorietate.

"Nu toți profesorii pot fi manageri!"

Întrebat care ar fi motivul acestor schimbări, "generalul" a enumerat dificultăți de comunicare și atribuții pe care aceștia nu și le-au îndeplinit.

"Nu sunt preocupați și nu sunt la curent cu ceea ce se publică, cu ceea ce le transmitem de la inspectorat către școală, nu reușesc să-și armonizeze relațiile cu administrația locală, cu asociația de părinți și cu cadrele didactice din colectivul pe care îl conduc. Toate acestea sunt obligatorii pentru un manager care conduce o unitate școlară și care trebuie să găsească o cale de comunicare civilizată, în interesul școlii, al elevului și al cadrelor didactice, cu toți factorii. Există cadre didactice extraordinare la catedră, dar care nu pot fi buni manageri. Este o gravă confuzie pe care o regăsesc în sistem. Un manager bun nu este obligatoriu și un profesor foarte bun", a adăugat inspectorul școlar general, care continuă să rămână la părerea că cei mai buni directori sunt tot profesorii de... educație fizică.

De altfel, și ședința tehnică de ieri avea să debuteze cu același subiect, al "adaptărilor periodice la nivel înalt" pe care le produce ISJ Constanța, din cauza faptului că unii directori dau semne de oboseală.

Dănuț Jugănaru a pus degetul pe rană!

În deschiderea întâlnirii de la Palatul Copiilor, directorul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Dănuț Jugănaru, a semnat un protocol de colaborare cu ISJ Constanța, prin care se consfințește un parteneriat ce datează de ani buni și care probabil avea nevoie și de o dimensiune... formală.

După ce și-a prezentat public apre-cierea vizavi de introducerea învățământului dual, care s-a constatat că se bucură de un interes extraordinar mai ales la Brașov, unde s-au găsit și agenți economici interesați să investească în învățământul profesional, universitarul Jugănaru a făcut câteva aprecieri deloc măgulitoare la adresa celor mai recente generații de absolvenți de liceu.

"De când selecția de la examenul de Bacalaureat a devenit mai riguroasă, am simțit că și generațiile de studenți pe care le am la Facultatea de Științe Economice a Universității «Ovidius» parcă-s mai bune. Din păcate, oamenii aceștia au mari carențe în educație și sunt foarte dezorientați. Se trezesc că termină Masterul și tot nu știu ce drum vor să urmeze în viață, ce carieră să aleagă!", a declarat directorul CCINA.

Nimic mai trist, în condițiile în care nici oferta de locuri de muncă nu este una... pe alese! 

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
profesor
20 ianuarie 2015
Felicitari!

In sfarsit se face dreptate la Kogalniceanu!Felicitari domnule inspector scolar ca NU ascultati propunerile partidului! Speram ca vor fi niste alegeri corecte si NU sa ne impuneti iar dumneavoastra omul!Si doamna Paraschiv ar trebui demisa!Dansa este raul cel mai rau in scoala!Este pe alta planeta!In afara de asculta ordinele partidului altceva nu face in scoala.

parinte mkog
21 ianuarie 2015
tarziu

Dupa un semestru de haos la scoala din Kogalniceanu v-ati dat seama, intr-un final, ca lucrurile nu sunt ok! Dar nu inteleg de ce l-ati demis numai pe incompetent, cu incompetenta ce facem? Cele 2 personaje pe care "vi le-a bagat pe gat" Muresan, acest Hrebenciuc al comunei, au fost dezastruoase! Deschideti ochii sa nu mai luati si a treia teapa mai ales ca rabdarea parintilor a ajuns la maximum!

traian
21 ianuarie 2015
asa NU

Patzachina de Blaga de la Traian ar trebui sa fie studiu de caz despre cum NU ar trebui sa fie un director adj. O profesoara mediocra, ajunsa pe relatii pe o functie de conducere, cu un caracter lipsit de demnitate si fara nici o urma de decenta.

olimpia
21 ianuarie 2015
Oferta anului, acum pentru toti!

De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

donmarinica
21 ianuarie 2015
mosia

Bag de seama ca unii directori de scoli confunda functia cu mosia. Mai cunosc eu cazuri dar nu pot da nume ca nu este frumos. Problema este alta, sa vedeti cati directori vor fi incompatibili dupa ce va cadea guvernul Ponta. Colcaie judetul Constanta, ca de atfel intrega Romanie, de directori de doi bani, pusi pe linie politica, care habar nu au ce inseamna management si conducere. In afara de SA TRAITI SEFU, CE TREBUIE SA FACEM PENTRU PARTID, altceva nu stiu. Rusineeeeeeee. De fapt ce ma mira, daca la Bucuresti psd-ul reprezinta tatal coruptiei si incompetentei, in judete de ce ar fi altfel!!!!!

Ileana
21 ianuarie 2015
Minciuna

La OVIDIU D-NA PREDA NU SI-A DAT DEMISIA, A FOST DEMISA PUR SI SIMPLU DE CATRE PRIMARUL PINOCHIO SI A NUMIT-O IN LOCUL EI PE FIICA LUI COCISI CARE A FURAT BANII COPIILOR DE LA SCOALA, NU SE MAI TINE CONT DE PROFESIONALISM, TOTU-I POLITIC!

Costelus
21 ianuarie 2015
bomba

Raducule, pregateste-te... Patachinele pe care le-ai numit directori incep sa isi arate adevarata valoare. Ai crezut ca daca incerci sa faci din ISJ ceva similar sefului tau, o sa reusesti sa controlezi de la distanta activitatea. Echipa ta de slugi, incompetente, care nu au curajul sa se opuna deciziilor tale, va claca, Domnule inspector general, incompatibil de altfel, sterge-o, inainte sa inceapa problemele, Vrei sa incepem dezvaluirile ? Daca ai sange in istalatie, da un raspuns sau pune una din slugi sa comenteze. Jalnicule...

cosmin
21 ianuarie 2015
nedumerire

Un lucru nu inteleg din comentariile astea. Cum adica sunt pusi politic , daca pe directori ii aleg profesorii din scolile lor? Oricum ,dupa zeci de ani de combinatii , se vede ,in ultimii 2 ani ,ca incepe sa se faca putina curatenie in scolile din Constanta. Felicitari!

donmarinica
21 ianuarie 2015
poponetul si ciolanul

Cosmin, directorul unei scoli e numit STRICT pe linie politica. Consiliului de administratie al scolii i se "sugereaza" de catre isj, partid sau primarie pe cine sa numeasca director. Cine refuza va avea probleme mari in scoala iar la sfarsitul anului scolar pleaca "cracanat" din scoala respectiva. Iar in legatura cu curatenia prin scoli, da, se face curatenie printre cei care nu pupa poponetul care trebuie, care nu joaca in gasca castigatoare sau care deranjeaza. Punct.

george v
21 ianuarie 2015
cosmin are dreptate

Cred ca stiu dommarine . Si tu esti un director schimbat de curand. Ca prea stii bine toate astea. Si tot ce se intampla. Sau poate esti un profesor ofticat ca nu mai face cerc in scoala pe bani. Sau nu mai face vreo combinatie la bac sau la capacitate. .. bine va face ... faceti-va datoria de dascali si uitati de uneltirile de care va ocupati de ani de zile...

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4726 secunde