Cine sunt PROFESORII-ȘPĂGARI dați afară din învățământ

2721
14
Cine sunt PROFESORII-ȘPĂGARI dați afară din învățământ - profesoridatiafaradininvatamant-1383155172.jpg

Articole de la același autor

La sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2013, în centrele de examen Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, Colegiul Economic Mangalia și Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanța au fost depistate opt cadre didactice care au înlesnit fraudarea probelor la limba și literatura română, dar și la matematică și ale căror fapte au fost dovedite cu filmări video. 


În urma audierilor în fața unei comisii de cercetare formate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța din cinci persoane - trei profesori, un lider sindical și un inspector școlar -, consiliul de administrație al ISJ a luat câteva decizii fără precedent. În funcție de gravitatea faptelor prezentate în raport și recunoscute ca existând în urma confruntărilor video, s-a decis diminuarea salariului sau chiar desfacerea disciplinară a contractului de muncă. 


Pentru că au dovedit toleranță față de cele petrecute în sala de examen și au dovedit neglijență în serviciu, prof. Florina Marin, de la Școala Gimnazială Albești, și prof. Ionela Mateciuc, de la Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia, vor suferi o diminuare cu 10% a salariului de bază pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 25 octombrie. Ambele au fost asistente la proba de limba și literatura română din data de 26 august, la Colegiul Economic Mangalia. 


Altor patru cadre didactice, din care două titulare și două suplinitoare, li s-a desfăcut disciplinar contractul individual de muncă, tot din data de 25 octombrie, în cazul lor probele video relevând că au cerut și au primit mită. Este vorba despre prof. Gabriela Lefter, de la școlile gimnaziale nr. 5 și nr. 24, prof. Maria Țuțuianu, de la Grădinița "Roboțel", Maria Dobrică, de la Liceul Tehnologic Cogealac - structura Grădinița cu orar normal Tariverde, care au asistat în Centrul de Examen nr. 487 de la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida". Tot din motive de mită are contractul de muncă desfăcut și prof. Elena Șerbănescu, de la Grădinița "Norocel", care a asistat în centrul de examen 1.052 de la Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" din Năvodari. 


Pentru Teodora Rusu, care a asistat la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, cercetarea s-a suspendat pe perioada concediului de maternitate, până la revenirea în activitate. Cât despre pensionarul Ioan Alexandrescu, asistent la Liceul "Dimitrie Leonida", acesta nu a considerat că ar fi necesar să se prezinte la audieri, dar în toamnă s-a prezentat, totuși, să solicite catedră. I s-a refuzat obținerea unui post în învățământul preuniversitar. 


"Inspectorul școlar general a transmis o solicitare Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța pentru a informa ISJ în legătură cu faptele celor două doamne Maria Țuțuianu și Gabriela Lefter, care au fost surprinse luând bani de la elevi. Parchetul a transmis că prin rechizitoriul din data de 9 septembrie s-a dispus, printre altele, punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a inculpatelor pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată", a declarat prof. dr. Cristina Maria Ivan, inspector școlar de specialitate limba română.


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ipocrizie
31 octombrie 2013
bani murdari

Asta e o lectie trista pt. toti,dar ce masuri ia ISJfata de prof.Agafitei-pahom si Matei de la Scoala 3 care fac meditatii la scoala ,sambata,pentru care au cerut bani de la parinti-cate 500 de elev.D-l Popescu il protejeaza pe directorsau nu stie care e realitatea in aceasta scoala unde platim culegeripeste culegeri din care nu se lucreaza nimic,facem cheta pt .activitati iar cadrele didactice repeta...,,baga bani,,

noni
31 octombrie 2013
fapta nu este scuzabila

Dar fundamentul real, pe baza caruia se ia spaga, este ca si profesorii si politistii si nu numai sunt umiliti cu salarii de mizerie. Asta nu le scuza gesturile celor care iau spaga, dar nu cred ca daca ar fi fost salarii multumitoare, risca cineva sa-si piarda ani din viata, invatand, muncind, pentru cativa lei luati spaga. Dar pe de alta parte, unii o fac si din rautate, e greu sa stii la cine e din nevoie, la cine din lacomie. Pacatul ramane...

spaga mage
31 octombrie 2013
atat?

asa. am inteles ca au luat spaga la bacu din toamna si i ai dat afara. f bine. da pe spagarii de la bacu din vara? cu aia care deja sunt judecati? aia inca mai predau nu? si atunci mai generale, iar folosesti ocaua mica asa pe fata....

Profesorul de serviciu!
31 octombrie 2013
...naravuri vechi!

...nu am sa scriu despre faptul ca spaga in scolile romanesti este o chestiune car nu poate fi inlaturata pentru ca a capatat forme dintre cele mai...subtile: meditatia, consultatia, atentii materiale de ziua profesorului X sau Y, de 8 Martie, de Craciun, de Pasti, de sf. de an scolar, ciclu scolar sau de inceputul acestora....si se mai gasesc inca multe alte metode. Ca doar îi moștenim pe fanarioti!...asa dupa cum si Guvernarea pune biruri! O sa va spun doar ca prin anii 80, Ceausescu a luat initiativa ca toti romanii sa fie trecuti prin scoala ca sa aiba certificate de 8 clase. Romania era mult in urma statelor europene la acest capitol. Atunci s-a introdus si liceul la seral pe scara mare. Si asa a inceput marea spagareala. Cu avizul Partidului. La examene profesorilor li se sugera direc sa-i lase pe ...elevi sa copie. Elevilor lise sugera sa fie atenti cu profesorii. Asa ca, tezele se dadeau cu cartile pe banca, uneori profesorii trebuiau sa le indice elevilor de la ce pagini sa copie si ce anume, pentru ca multi luau de pe pegina tot, inclusiv parantezele (vezi figura 1)...La sfarsit, elevii strangeau la vedere cate 5 sau 10 lei intr-o punga de plastic si o lasa pe catedra. La examenele orale te trezeai pe catedra cu o sticla de vin, un pachet de cafea, unul de tigari...Deci, vreau sa spun ca ani buni spaga s-a dat la vedere, a fost ceva ..aproape oficial! De asta multi tineri intrau in invatamant....mai ales la tara....era aproape raiul pe pamant! Mancare si bautura la greu! Dupa 1990 formele s-au diversificat nu numai in invatamant, ci si in domenii ...mai inalte, chiar cele mai de sus! ...Si acum vrem sa inlaturam naravul asta vechi, ....secular.....greu, greu....daca nu cumva imposibil....Eu cred cu tarie ca societatea noastra se poate asana noral, in parte. Numai ca asta ar trebui sa inceapa de sus in jos! De unde este mizeria mai mare! ...Noi o facem invers! De la micile gainarii in sus! ...Asa nu vom ajunge unde vrem niciodata! ...sa nu ne pierdem speranta!

Halmyris
31 octombrie 2013
Obiectivitate

Hai sa fim seriosi ! Pestele de la cap se-mpute! Generalul clameaza peste tot cat de corect este el . Dar daca ar fi supravegheat cu " atentie " ? In ISJ sunt spagari notorii pe care tot invatamantul constanten ii cunoaste ,gen : Adriana Oprea , Mircea Vrana , Liliana Timofte , Anca Dragomir , Faliboga Lucian ,Irinela Nicolae , Gabi Bucovala , Daniela Balanescu. Au curaj , macar in fata lui Dumnezeu ,sa jure ca sunt imaculati si nu au primit SPAGA ? Nu neaparat in bani ci si in altele cum ar fi : servicii , produse alimentare , alcool si alte foloase necuvenite. De exemplu Adriana Oprea si Timofte Lili se poarta mizerabil cu directorii si profesorii ca acestia, ca sa le castige bunavointa ,sa vina data viitoare cu daruri . Este o practica veche la ISJ.Asa ca cei pedepsiti sunt veritabili acari Paun sau pe intelesul tuturor ȚAPI ISPĂȘITORI.

mama Omida
31 octombrie 2013
CORECT

In completarea celor spuse de tin , insist sa se verifice si sa sa se raspunda la sesizarea mea, cum ca acest general, prof de sport, este intr-o grava situatie de incompatibilitate. Este membru in doua institutii subordonate si ajunge ca dintr-o institutie sa dea ordine, catre el si apoi tot el sa le executa prin inspectorat. Este atat de prost acest personaj incat are si acte semnate care pot confirma cele spuse de mine. Intrebati directorii de scoli si cadrele didactice. Unde mai pui ca la butoanele USL ia decizii partinitoare pentru cei cu recomandari serioase din familia USL. Cer sa fie urmarit si verificat acest rahat si se va dovedi ca ce spun este adevarat. Este maimuta lu Mazare si a partidului...pozeaza in schimb in marele justitiar dar el e cea mai mare curva posibila.

Răspuns la: Obiectivitate
Adăugat de : Halmyris, 31 octombrie 2013
Hai sa fim seriosi ! Pestele de la cap se-mpute! Generalul clameaza peste tot cat de corect este el . Dar daca ar fi supravegheat cu " atentie " ? In...
Grieco
31 octombrie 2013
Acarii Paun

Este de-a dreptul rusinos si in acelasi timp scandalos. Cum isi permite un reprezentant al ISJ Constanta, profesor la baza si un reprezentant al presei constantene sa se antepronunte si sa emita judecati de opinie despre ,,profesorii spagari" atata vreme cat justitia nu s-a pronuntat ??? Vad ca in Romania a devenit o moda sa aruncam din start la cosul de gunoi prezumptia de nevinovatia. Daca as fi in locul acestor amarati, veritabili acari Paun, i-as da in judecata pe acesti indivizi, cu atat mai mult cu cat inteleg ca din cei opt cercetati disciplinar doar doi sunt si cercetati penal pentru PRESUPUSE fapte de coruptie. RUSINE, RUSINE, RUSINE TUTUROR CELOR CARE AU PUS LA CALE ACEASTA MASCARADA JALNICA.

Stii multe de la ISJ
31 octombrie 2013
Halmyris

Ce emai crud este ca ai dreptate. Punctual: l-a dat afara generalul pe Gevat, acum e Oprea. Acelsai sistem. Vrana deja nu mai stie cat a "facut", Timofte sustine plan de scolarizare la o scoala doar daca primeste "toata stima si consideratia", Anca Dragomir a mai facut si ea putin cheag in vara la contestatii la clasa a VIII-a, la Faliboga barem vin gramezile peste el de cate posturi a aranjat, despre Irinela nu stiu inca nimic, iar Bucovala si Balanescu, unele dintre cei mai slabi profesori de matematica din judet au doar calitatea de a livra una mancaruri, cealalta note mari pe banda la mate la examene. In cazul in care e vreunul jignit de afirmatii, revin cu variantele nominale. Asa ca acei profesori din articol acopera foarte bine magariile lor. Dar ar fi bine sa ii dea putin in judecata sa vedem temeiul legal in baza caruia a facut chelie ala ce a vrut el. Asa general, asa echipa!

parinte
31 octombrie 2013
Profesori antimodele

Distinsi profesori, va meritati soarta... Toti stiati ca se cer bani la supraveghere si totusi sustineti profesorii care iau spagi???? Nu mai inteleg nimic!!!!! ce sa invete copiii nostri die la voi? va mai numiti modele? sa fim seriosi! Sa va fie rusine!

Pentru PARINTE
31 octombrie 2013
Modele

Noi nu ne numim modele ! Voi ar trebui sa fiti modele pentru odraslele voastre . Voi ii invatati inca de cand sunt mici ca totul se cumpara pe lumea asta .Voi ii invatati ca banul conteaza . Voi le dati bani ca sa supliniti absenta voastra . Voi alergati si faceti presiuni , va milogiti sa va ajute profesorii la examene . De unde au copii bani ca sa mituiasca supraveghetorii ? Nu iau apararea nimanui , dar toata societatea romaneasca este gaunoasa si nu trece zi sa nu aresteze DNA -ul personaje ilustre. Va legati de profesorii , cea mai oropsita categorie sociala. Voua sa va fie rusine , ca nu le asigurati cea mai elemtara educatie , 6-7 de acasa!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Profesorii ies în stradă!
Pagina a fost generata in 0.5434 secunde