Un elev constănțean, campion la dezbateri academice

569
Un elev constănțean, campion la dezbateri academice - elevconstanteancampionindezbater-1383156199.jpg

Articole de la același autor

La Slănic Moldova, s-a desfășurat recent Concursul Național de Dezbateri Academice, care a reunit un număr de 22 de echipe, fiecare compusă din trei membri, și a provocat cei mai buni elevi din toate regiunile țării să aducă argumente pro și contra pe baza unor teme de interes social și educațional. 

Constanța a participat la acest proiect cu o delegație de elevi formată din Ioana Veronica Ciornea, elevă a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", și Sebastian Bădițeanu, elev al Seminarului Teologic Ortodox "Sf. Cuvios Dionisie Exiguul", coordonați de prof. Carmen Ciornea, președinte ARDOR Dobrogea. Moțiunile propuse de organizatori au fost: "Acest parlament ar trimite părinții la școală" și "Acest parlament ar desființa sistemul tradițional de notare". În cadrul competiției, au fost și două moțiuni impromptu, adică fără timp de gândire: "Acest Parlament crede că CNE ar trebui să descurajeze concursurile de miss/mister din licee", "Acest Parlament ar sancționa actele de violență în școală cu ore de muncă în folosul comunității".

Trofeul decernat celui mai bun vorbitor a fost câștigat de eleva Ioana Veronica Ciornea, care s-a clasat pe primul loc în clasamentul individual.

Elevii din județul Constanța s-au numărat printre premianți și la clasamentul pe echipe, obținând o mențiune.

"Competiția națională de dezbateri academice a fost o oportunitate pentru elevii noștri constănțeni de a-și confirma valoarea și de a menține speranța că și în acest secol al vitezei și al descoperirilor mai sunt tineri care pun preț pe o dezbatere conformă cu toate regulile textuale ale acesteia. Poate că nu întâmplător delegația județului Constanța a fost compusă dintr-o elevă a unui colegiu de prestigiu și dintr-un seminarist, care au înțeles că, în fapt, cheia unei dezbateri de succes este disciplina, corectitudinea în exprimare și, desigur, greutatea argumentelor, nicidecum tonul sau acuzele nedovedite, lipsite de orice fond sau formă", a declarat prof. Carmen Ciornea, președintele ARDOR Dobrogea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4231 secunde