Colegiul Național “Kemal Ataturk” din Medgidia, gazda Olimpiadei Naționale de Religie cult musulman

353
Colegiul Național “Kemal Ataturk” din Medgidia, gazda Olimpiadei Naționale de Religie cult musulman - olimpiada-1651311054.jpg
Constanța a fost în perioada 28-30 aprilie 2022 gazda Olimpiadei Naționale de Religie cult musulman în limbă turcă. Competiția s-a desfășurat la Colegiul Național “Kemal Ataturk” din Medgidia.
La olimpiadă au participat 36 de elevi din clasele VII-XII. Aceștia au obținut rezultate deosebite, răsplătite cu 18 premii și 6 mențiuni.
„Olimpiada Națională de religie cult musulman – în limbă turcă, care este doar la a patra ediție de existență, a avut nevoie de susținerea, de consecvența, și de profesionalismul cadrelor didactice implicate, cele care au avut dăruirea și competența de a-i modela pe elevi, de generozitatea Ambasadei Republicii Turcia la București, a Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța, a Primăriei Municipiului Medgidia, cât și a Uniunii Democrate Turce din România, a sponsorilor, de un parteneriat autentic cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, de o finanțare consecventă din partea Ministerului Educației, deci de o multitudine de condiții care, în timp, au fost răsplătite prin numeroasele și valoroasele premii obținute de elevii constănțeni.
Și poate că astrele așa au vrut să se întâmple în favoarea unei idei, pentru că această olimpiadă a însemnat un concurs de excelenţă, în care elevii au demonstrat nu doar competențe de comunicare în limba maternă, ci și pasiune, dragoste față de religia în care s-au născut, sensibilitate culturală, receptivitate, competitivitate, inteligență lingvistică față de avutul intelectul și istoric al strămoșilor.
Mințile strălucite, care au participat la această olimpiadă vor duce mai departe bucuria, experiența și puterea de a înțelege complexitatea limbii turce, frumusețea limbii care vorbește minții și care mângâie sufletul, dar și înțelegerea interferențelor culturale, formarea unor noi oportunități în viitorul vostru profesional.
Îi felicităm și îi îndemnăm pe toți participanții și pe toți cei implicați în organizarea acestui eveniment să își păstreze pasiunea, în continuare, pentru studierea religiei de cult musulman, fiindcă ea este prietenia şi iubirea dintre înțelepciune și exprimarea în cuvinte” a afirmat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5832 secunde