Colegiul Național "Regina Maria", premiant la Științe prin Arte

743
Colegiul Național

Articole de la același autor

Competiția națională "Play Energy" inițiată de Enel România și-a desemnat câștigătorii. Tema de anul acesta, "Energia Crea(c)tivă", a ajuns în peste 300 de școli din România, respectiv la peste 40.000 de elevi din țară. 

După ce, la etapa regională a concursului, a câștigat două locuri I și un loc II, la etapa națională, Colegiul Național de Arte "Regina Maria" a câștigat premiul al II-lea în cadrul competiției pentru licee. 

Coordonate de profesoara de chimie Grety Bunea, elevele secției de grafică Maria Miruna Pleșoianu, Ramona Savu și Roxana Ardeleanu au realizat un proiect intitulat "Îmbrățișează energia verde", având ca scop integrarea acestui subiect în lumea copilăriei și a adolescenței, în componența căruia au intrat două lucrări - o carte și un joc. 

"A fost o plăcere, o bucurie și o provocare în egală măsură, să realizez împreună cu un grup de eleve de la secția de grafică un proiect cu o temă care implica științele. A fost o modalitate de a ajunge la știință prin intermediul artelor", ne-a declarat, cu vădită încântare, profesoara. 

"Au făcut o carte de benzi desenate pentru un target de 14-18 ani - expusă și admirată de toți participanții și un joc pentru copii de 7-11 ani în care jucătorul, în timp ce parcurge niște serpentine, trebuie să identifice sursele de energie", ne-a povestit și directorul colegiului, Gevat Nejdet, cel care a și însoțit echipa la București. Urmărește ca la anul să ocupe primul loc, pentru că premiul de anul acesta a fost cu siguranță motivant: o excursie la Roma. 

Nici ocupanții locului II nu au venit însă cu mâna goală de la București. Elevele au primit, fiecare, câte un iPod shuffle, profesorul coordonator a fost premiat cu un mini notebook, iar școala a primit drept premiu 1.500 de euro pentru dotarea laboratorului de fizică-chimie. 

"Am pus mult suflet în acest proiect încă de la început, în speranța că îmi voi face auzite ideile. Am dorit, prin această lucrare, să îi fac pe alți copii să înțeleagă lucruri considerate mult prea dificile pentru ei", ne-a mai transmis și autoarea cărții de benzi desenate, Miruna Pleșoianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cafeneaua de psihologie revine
Pagina a fost generata in 0.7118 secunde