Sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19

Concert de blues cu formația Trenul de Noapte, la Club SNC

352
Concert de blues cu formația Trenul de Noapte, la Club SNC - 715b149d091f82c8e8becd89c6befbba.jpg
O nouă seară de muzică bună va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, ora 19, la Club SNC. De data aceasta, iubitorii de blues pot petrece o câteva ore alături de formația Trenul de Noapte, cu Marcian Petrescu (muzicuță, voce, texte) Rareș Totu (chitară), Robert Ardeleanu (bas) și Costel Bărbășelu (baterie).
Marcian Petrescu este "multilateral" talentat: muzician - instrumentist (muzicuță), solist vocal, textier, compozitor de blues, profesor de muzicuță, tehnician reparator și customizer de muzicuțe
S-a născut pe 1 ianuarie 1974, în Bușteni, Jud. Prahova. A început studiul muzicuței ca autodidact în 1996, iar între 1998 și 2000 a condus, în Onești, prima formație a sa, numita "Blues Syndicate".
În 2000 a înființat la Bistrița, alături de claviaturistul Florin Bejan, formația Trenul de Noapte, în acea perioadă singura formație din România care aborda genul Harmonica Blues.
A concertat cu succes în toate cluburile importante de gen din București și alte mari orașe: Timi-șoara, Craiova, Tg. Mureș, Bacău, Bistrița, Cluj,etc.). De asemenea, a participat la ediția 2002 a presti-giosului Bibi Jazz & Blues Festival , desfășurat la Vama Veche. A cântat alături de artiști de gen ai României: Florin Ochescu, Sorin Chifiriuc, Berti Barbera, Nightlosers, Eugen Caminschi, A.G. Weinberger, etc.
În perioada noiembrie 2002- iunie 2003 a cântat alături de Florin Bejan sub titulatura "The Storytellers", fiind apoi cooptat de Mihai Godoroja în proiectul "Mike Godoroja & Blue Spirit". Formație pe care a părăsit-o ulterior, pentru a se dedica propriei trupe, Trenul de Noapte.
În noiembrie 2007 a apărut primul album al proiectului, intitulat "Dependent de blues", unicul album de Harmonica Blues din România. Pe 20 martie, anul acesta, a fost lansat oficial, printr-un concert la Hard Rock Cafe din București, cel de-al doilea album al proiectului, intitulat "Poveștile Bluesului".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4711 secunde