Concert Harry Tavitian și Ion Baciu jr., la TVR Cultural

574

Articole recomandate

Miercuri spre joi, la ora 0.10, pe TVR Cultural va fi difuzată înregistrarea primei părți a concertului la două piane susținut de Harry Tavitian și Ion Baciu Jr. la Ateneul Român, din decembrie 2009.
Înregistrarea va fi redifuzată vineri, 29 ianuarie, spre sâmbătă, 30 ianuarie, ora 1, tot de TVR Cultural.
Aflăm de pe blogul lui Harry, www.harrytavitian.wordpress.com, că Ion Baciu jr. e absolvent al Conservatorului din Iași. De la debut, din 1977 până în 1987, a participat la majoritatea festivalurilor din țară, în formule proprii, apoi în formația saxofonistului Dan Mândrilă. În 1987 a părăsit România, luând-o de la capăt în Suedia, unde a absolvit Academia Regală de Muzică din Stockholm și a devenit cunoscut publicului de jazz suedez cântând alături de artiști consacrați ai jazzului din Suedia.
A făcut parte din Norrbotten Big Band, formație cu care a avut ocazia să cânte cu mari muzicieni ai lumii, precum Toots Thielemans, Bob Brookmeyer, Palle Danielsson și alții. Cu Palle Danielsson a colaborat ulterior în formații restrânse, avându-l ca oaspete și în România.
Începând cu 2002, Ion Baciu jr. revine tot mai des pe scena românească, reprezentând nu de puține ori jazz-ul românesc peste hotare în evenimente promovate de Institutul Cultural Român. În 2008 fondează cvintetul Ion Baciu jr, din care fac parte trei muzicieni suedezi și unul din Austria, cu care a concertat la Paris, Varșovia, Viena, Stockholm, etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8925 secunde