Concert meditativ la Universitatea "Andrei Șaguna"

106
Asociația Studenților Șaguniști, în parteneriat cu Asociația Terapiei Alternative "Punctul Zero", a organizat, la sediul Universității "Andrei Șaguna", un concert meditativ, susținut de Joel Silva.

În vârstă de 32 de ani, artistul portughez folosește instrumente muzicale originare din Tibet, printre care și boluri tibetane. Cunoscute și sub numele de boluri cântătoare, acestea sunt utilizate de secole în Orient ca suport sonor în timpul meditațiilor și rugăciunilor.

Bolurile autentice au în compoziție șapte metale care sunt în corespondență cu șapte planete ale sistemului nostru solar: aur - Soare, argint - Luna, cupru - Venus, fier - Marte, staniu - Jupiter, plumb - Saturn și Mercur pentru planeta cu același nume. Prin activare cu un bastonaș, ele produc vibrații care se transmit în profunzimea zonei în care sunt așezate, realizând un masaj sonor la nivel celular și creând o stare de armonie fizică și psihică. Participanții, studenți, membri ai asociației și invitați, au asistat la o ședință de relaxare profundă, ideală pentru diminuarea stresului.

La eveniment, au fost prezenți președintele Universității "Andrei Șaguna", prof. univ. dr. Aurel Papari, și Mihaela Stoica, studentă la Facultatea de Psihologie a universității și președinte al Asociației Terapiei Alternative "Punctul Zero".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Pentru prima dată la Constanța
Pagina a fost generata in 0.6068 secunde