Concert simfonic, în penultima seară a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

218
Concert simfonic, în penultima seară a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului - concertsimfonic5-1638440220.jpg
Astă-seară, de la ora 18.30, în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” are loc penultima întâlnire cu publicul meloman constănțean din cadrul celei de-a 47 ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

Concertul simfonic va fi dirijat de un invitat special din Elveția, care se va afla la pupitrul orchestrei Teatrului „Oleg Danovski”. Michel Dumonthay s-a născut la Geneva. A urmat studii muzicale de pian, studii dirijorale de orchestră și cor, dar și studii de virtuozitate interpretativă la clasa Juliettei Bise. După un început de carieră ca bariton, se dedică conducerii muzicale de cor și orchestră, colaborând cu Proclassica de Morges și corul Kneusslin de Délémont. Din 1999, este director artistic al Noii Orchestre din Geneva. În 2003, a avut posibilitatea de a urma un curs de pregătire la Covent Garden din Londra în timpul producției „Billy Bud” de B. Britten, în regia lui Sir Richard Hickox. În 2005, urmează cursurile lui A. Tamayo și J. Lopez-Cobos la Madrid. În 2006, dirijează Noua Orchestră din Geneva la Festivalul Saou.

În program: L. van Beethoven - Simfonia nr.4 în Si bemol Major, op.60; R. Wagner - Uvertura la opera „Olandezul zburător"; P.I. Ceaikovski - "Romeo și Julieta".

Duminică, 5 decembrie, se va încheia ediția 2021 a longevivului festival organizat de Teatrul „ Oleg Danovski”, cu opera „Aida”, de Giuseppi Verdi, într-o montare grandioasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5744 secunde