Concursul „Banda ASAP” şi-a desemnat câştigătorii

43291
Concursul „Banda ASAP” şi-a desemnat câştigătorii - x-castigatori-eva-pavlicu--1702302735.jpeg

Articole de la același autor

Ediția a doua a concursului „Banda ASAP”, organizat de ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) România și „Animest”, și-a desemnat câștigătorii. Precizăm că elevii și liceenii din București, județele Ilfov și Constanța au avut două luni la dispoziție să realizeze lucrări pe tema reciclării, prin care să prezinte viziunea proprie, creativă, despre cum putem salva planeta de plastic. Entuziasmul de a participa și de a-și exprima ideile se poate vedea din numărul record de 750 de creații înscrise în concurs, din care 246 din judeţul nostru.

Juriul, format din experți în domeniul benzilor desenate și al ilustrației a fost impresionat de expresivitatea elevilor și de ardoarea cu care vor ca lucrurile să se schimbe pe viitor. „Cu numărul mare de benzi desenate înscrise în concurs a venit și varietatea ideilor, a stilurilor de desen, a poveștilor exprimate grafic, dar și a soluțiilor pe care participanții le-au găsit pentru problema plasticului. Rămân după această jurizare cu două idei care îmi întăresc încrederea în generația tânără: pe de o parte, puterea exemplului, prin care comunități întregi ajung să se implice, iar pe de altă parte, puterea grupului, care lucrează pentru un scop comun.

Sunt convinsă că aceste benzi desenate au puterea de a motiva și de a da o lecție de implicare, dincolo de bucuria de a privi niște creații artistice frumoase realizate de copii talentați”, a declarat cofondatorul și coorganizatorul „Animest”, Ligia Soare.

Iată lista câștigătorilor:

- Liceul Teoretic „Traian”/ Premiul Banda ASAP pentru eleva Eva Pavlicu, 14 ani; Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea”/ Premiul Banda ASAP pentru eleva Iulia Maria Pintilie; Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Techirghiol / Premiul Banda ASAP pentru elevul Alexandru Ovidiu Bulf, 18 ani; Școala Gimnazială nr. 3, Coslugea/ Premiul Banda ASAP pentru elevul Constantin Moldoveanu. Ca noutate, ediția a doua a concursului a venit cu și mai multe premii pentru toți cei implicați, față de ediția anterioară. Astfel, opt table interactive vor ajunge la școlile și liceele declarate învingătoare, câte un hoverboard pentru tinerii premiaţi și un curs online de orientare privind cariera oferit fiecărui profesor care a înscris și a ghidat în concurs elevii câștigători.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4501 secunde