Conferințe pe teme religioase, la Casa de Cultură Constanța

638
În perioada 7 – 10 decembrie se desfășoară Festivalul de Conferințe Duhovnicești "Serile Filocalice", eveniment organizat de Arhiepiscopia Tomisului prin Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), filiala Constanța.
Evenimentul se va desfășura în Sala Mică a Casei de Cultură a Sindicatelor, iar joi, 10 decembrie, la ora 18, este programată conferința "Despre dreapta socoteală a creștinului", susținută de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Din program mai fac parte următoarele prelegeri: luni, 7 decembrie, ora 18: "Primejdioasele stereotipii ale modernității" - conferențiază prof. univ. dr. Răzvan Ionescu; marți, 8 decembrie, ora 18: "Despre purul plictis de a trăi", pr. Nicodim Petre; miercuri, 9 decembrie, ora 18: "Riscul de a fi ortodox" – dr. Costion Nicolescu, etnolog și director al Mu-zeului Țăranului Român.
ASCOR își propune să urmeze duhul filocalic al părintelui Dumitru Stă-niloae, avându-i ca ocrotitori pe Sfântul Andrei și pe Sfântul Ioan Casian. Scopul asociației constă în propovăduirea credinței și a spiritualității creștin-ortodoxe în rândul tinerilor, cu precădere în mediul universitar, și implicarea în apărarea drepturilor tinerilor și în conștientizarea îndatoririlor pe care aceștia le au față de Biserică, familie și neam.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : MARIN MINCU. A FOST EL ÎNSUȘI. A FOST…
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Vindecătorul Marin Mincu
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Baladă pentru saxofon"
Pagina a fost generata in 1.6785 secunde