Pe 12 decembrie,

Teatrul de Stat prezintă o nouă premieră, în regia lui Sorin Militaru

405
Teatrul de Stat prezintă o nouă premieră, în regia lui Sorin Militaru - e60a46d706f496736a580a66671ddfcc.jpg
Regizorul Sorin Militaru a pregătit un nou spectacol, a cărui premieră va avea loc sâmbătă, 12 decembrie, ora 19, la Teatrul de Stat Constanța.
Spectacolul, intitulat provizoriu "Cu sufletul nu-i de glumit", bazat pe o piesă a scriitorului bulgar Dimitre Dinev, spune povestea unor emigranți din zona est-europeană, o temă predilectă abordată de autor.
Dimitre Dinev s-a născut în 1968 la Plovdiv, Bulgaria. Primele sale texte sunt publicate în 1986, nu doar în limba bulgară, ci și în cea rusă. La sfârșitul anilor ’80, ia parte la proteste la adresa regimului lui Todor Zhivkov, pentru ca, în iarna lui 1990, să părăsească Bulgaria. Intră ilegal în Austria pe la granița cehă și ajunge la centrul de detenție pentru refugiați din Traiskirchen.
Ajunge în Viena, unde studiază filosofia și filologia rusă, câștigându-și traiul din diverse joburi. Din 1992 scrie în limba germană scenarii de filme, piese de teatru și proză. Scrierile sale abundă în povești tragice, amuzante, absurde sau fantastice, accentuate de o plăcere deosebită de a scrie. Autorul nu se sfiește să uzeze de imagini poetice, deși poveștile și modul său de exprimare sunt concise. Ca inspirație, are la dispoziție propria sa viață, încărcată de experiențe demne de pus pe hârtie și, desigur, viețile altora. "Multe dintre povestiri sunt adevărate, și atât de absurde încât trebuie să inventez altele și mai exagerate, pentru ca măcar cele adevărate să rămână plauzibile", declara autorul, în stilul său caracteristic, pentru care a fost distins cu premiul "Adalbert von Chamisso" din partea Fundației "Robert Bosch".
Actorii distribuiți în spectacolul regizat de Sorin Militaru sunt: Iulian Enache, Nicodim Ungureanu, Marian Adochiței, Andu Axente, Cosmin Mihale, Remus Archip, Laura Iordan / Turchian Nasurla, Georgiana Mazilescu / Florina Diaconu.
Scenografia este semnată de Maria Nicola.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : MARIN MINCU. A FOST EL ÎNSUȘI. A FOST…
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : Vindecătorul Marin Mincu
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Baladă pentru saxofon"
Pagina a fost generata in 2.1627 secunde