Condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a fost la un pas de a-și omorî prietenul de pahar

867
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins apelul declarat de Niculae Bișag împotriva sentinței prin care a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor deosebit de grav. Decizia magistraților mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Tribunalul Constanța îl condamnase la zece ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav pe Niculae Bișag, de 55 de ani, din satul constănțean Potârnichea.
Potrivit anchetatorilor, în seara de 24 februarie 2009, Bișag a băut în barul din sat împreună cu amicul său, Gheorghe Gogea, de 54 de ani. La plecare, Bișag a mai cumpărat o sticlă de doi litri cu vin pentru a o bea acasă la el, unde locuia cu chirie, de câteva zile, și Gogea. La un moment dat, în timp ce se aflau în camera lui Gogea, Bișag a ascuns sticla cu băutură, gest care l-a enervat pe tovarășul lui de pahar. Beți criță, cei doi s-au luat la ceartă și au început să se îmbrâncească, înjurându-se reciproc. Bișag s-a dus în holul casei, care servea drept bucătărie, de unde a luat un cuțit, apoi s-a întors în cameră și i l-a înfipt lui Gogea în piept. Speriat de sângele care îi țâșnea prin cămașă, rănitul a fugit la barul din capătul străzii, cam la 500 de metri distanță de locuința sa, și a rugat-o pe barmaniță să sune la Ambulanță. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Constanța, unde a fost supus unei intervenții chi-rurgicale care i-a salvat viața. Medicii au stabilit că victimal a avut nevoie de 16 - 18 zile de îngrijiri medicale, iar leziunea suferită i-a pus viața în primejdie prin insuficiență cardiacă acută. Niculae Bișag le-a spus anchetatorilor că l-a tăiat pe chiriașul său cu un ciob dintr-un vas de ceramică spart și împrăștiat pe jos. După ce i-a trecut mahmureala și s-a trezit de-a binelea din beție, Bișag a recunoscut că a înfipt cuțitul în Gogea din cauza incidentului cu sticla de vin. Oamenii legii au aflat că Niculae Bișag nu este la prima infracțiune de acest gen. Pe 15 mai 2001, el a mai înjunghiat un bărbat, iar judecătorii l-au condamnat la opt ani de închisoare, fiind eliberat condiționat pe 12 decembrie 2006, cu un rest de pedeapsă de 905 zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3621 secunde