Vasile Saviuc și Ionel Ciocârlan, condamnați definitiv la 10 ani de închisoare pentru o tâlhărie comisă în 2005

4062
Vasile Saviuc și Ionel Ciocârlan, condamnați definitiv la 10 ani de închisoare pentru o tâlhărie comisă în 2005 - e9d59178c8a9374f1c65bae52b6b5bfc.jpg
Vasile Saviuc și Ionel Ciocârlan sunt două personaje care au reușit să îngrozească populația din mai multe localități ale județului Constanța cu faptele lor. De altfel, ei au pe rolul instanței mai multe dosare, privind tâlhării, furturi ori contrabandă cu combustibil, toate cu prejudicii considerabile.
Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au mai bifat un "succes" de-al lor, iar cei doi mai trec în palmares o condamnare de nici mai mult, nici mai puțin de 10 ani de închisoare. Sentința este definitivă.
Este vorba de lovitura pe care cei doi au dat-o la o vilă din Constanța, de unde, după ce au sechestrat două persoane, au furat bijuterii din aur de aproximativ 100.000 de lei.
Potrivit anchetatorilor, la sfârșitul lunii noiembrie 2005, Vasile Sa-viuc, împreună cu Ionel Ciocârlan și cu alte două persoane rămase încă neidentificate, l-ar fi contactat pe Vasilică Gheorghe. Cei cinci s-ar fi deplasat împreună din Valu lui Traian în Constanța, spunându-i lui Gheorghe că urmează să comită un furt dintr-o vilă aflată în zona Casei de Cultură. După ce au dat târcoale vilei lui Viorel Cobzariu timp de aproximativ două ore, cei cinci s-au întors în Valu. După câteva zile, mai precis în noaptea de 2 spre 3 decembrie 2005, după ce l-au sunat pe Gheorghe să participe la furt și au fost refuzați, Saviuc, Ciocârlan și o altă persoană, încă neidentificată, s-au decis să dea atacul. Ei și-au pus mănuși și măști tip Halloween, s-au deplasat pe latura de nord a vilei și, cu ajutorul unei răngi, au forțat fereastra tip termopan situată la parterul vilei, iar apoi au pătruns în interior și au urcat la etajul întâi al imobilului. Autorii au intrat în dormitorul în care se odihnea Angela Bejat, cumnata lui Cobzaru, unde unul dintre ei s-a urcat în pat, cu genunchii pe pieptul victimei și a lovit-o cu pumnul în zona feței. Ulterior, cei trei agresori au pus-o pe femeie pe podea, cu fața în jos, și i-au legat mâinile la spate, cu o sfoară. Pentru a nu țipa, victimei i-a fost pus un căluș, din material textil, iar apoi a fost aruncată o pătură peste ea.

Au furat bijuterii în valoare de 100.000 de lei
După ce au imobilizat-o pe cumnata lui Viorel Cobzariu, atacatorii au intrat în dormitorul soacrei acestuia, Maria Alexa, pe care au legat-o de mâini și de picioare, iar apoi au închis câinele familiei într-un dulap. Abia după ce toți ocupanții casei au fost imobilizați, Saviuc și persoana necunoscută au început să caute bani și bijuterii în camerele de la etajul întâi, în timp ce Ciocârlan a coborât la parter, unde se afla seiful și, cu ajutorul unui polizor electric, a tăiat balamalele acestuia. Instanța a stabilit că Saviuc, Ciocârlan și cea de-a treia persoană ar fi sustras bijuterii din aur din seiful lui Cobzariu, în valoare de circa 100.000 de lei, după aprecierea victimelor. Agresorii au părăsit locul faptei în jurul orei 4,10, însă, din nefericire pentru ei, au dat nas în nas cu doi agenți de poliție. În această situație, Saviuc și Ciocârlan s-au despărțit, fugind în direcții opuse, cu oamenii legii după ei. Ionel Ciocârlan a reușit să scape, însă tovarășul lui a fost mai puțin norocos și a fost nevoit chiar să se lupte cu polițistul. În cele din urmă, acesta a fost imobilizat.
În fața judecătorilor, Saviuc și Ciocârlan s-au declarat complet nevinovați și au afirmat că este vorba despre o înscenare a poliției, probele fiindu-le "plantate". Cu toate acestea, ei nu au reușit să-i convingă de nevinovăția lor nici pe magistrații Judecătoriei Constanța, și nici pe cei de la Tribunal, pedeapsa lor fiind de câte zece ani de închisoare, pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și, respectiv, ultraj.
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, care a solicitat o condamnare mai mare pentru cei doi, dar și solicitarea apărării de a trimite dosarul la Tribunalul Constanța, în vederea rejudecării apelului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3461 secunde