Conflictele între elevi, rezolvate cu scenete și scenarii

731

Articole recomandate

Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti" a fost gazda concursului de scenete și scenarii "Să manifestăm spirit civic! Să luăm atitudine!", din cadrul proiectului educativ "Cu civism și responsabilitate, din școală către societate!".


În cadrul acestei activități, fiecare dintre cele șapte echipe ale școlilor participante a trebuit să se gândească la un scenariu de negociere pe o temă dată, pentru a fi, mai apoi, pus în scenă. Astfel, prin jocul de rol s-a încercat evidențierea elementelor care ar putea conduce la eventuale bariere în comunicare și obligarea elevilor de a căuta soluții de remediere a conflictelor, utilizând tehnica negocierii. 


Jurizarea s-a realizat pe trei niveluri: grădiniță, școală gimnazială și liceu, în funcție de cele trei secțiuni: joc de rol pe baza unui scenariu dat, interpretare de sce-nete, precum și conceperea de scenarii de mediere a conflictelor. Echipele școlilor participante au prezentat adaptări ale unor basme celebre, scenete interactive, scenarii originale, situații diverse care pornesc de la realitatea școlară, dând dovadă de multă creativitate și de o foarte bună stăpânire a tehnicilor de negociere.


La grădiniță, podiumul a arătat astfel: Locul I - Grădinița nr. 38 Constanța și Grădinița Rosetti Constanța; la nivel gimnazial, secțiunea joc de rol pe baza unui scenariu dat: Locul I - Școala gimnazială nr. 11 "Dr. C-tin Angelescu" Constanța, Locul al II-lea - Școala gimnazială Lumina, secțiunea interpretare de scenete, Locul I - Liceul Tehnologic "Nicolae Dumi-trescu" Cumpăna (Școala gimnazială). La nivel liceal, secțiunea compunere de scenarii de mediere a conflictelor: Locul I - Liceul Teoretic "George Călinescu", secțiunea interpretare de scenarii de mediere a conflictelor: Locul I - Liceul Tehnologic "I.N. Roman", iar Locul al II-lea - Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4013 secunde