Elevii de la Liceul "Rosetti" spun "NU comerțului cu moartea"

402
Elevii de la Liceul

Articole de la același autor

La sediul Liceului Tehnologic "C.A. Rosetti" din Constanța a fost relansat proiectul educativ "Spune NU comerțului cu moartea", având în vedere amploarea pe care a luat-o fenomenul consumului de substanțe halucinogene, în special cel de substanțe etnobotanice, în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

În perioada derulării proiectului, respectiv 16 decembrie 2013 - 30 iunie 2014, se vor forma, cu ajutorul specialiștilor Agenției Naționale Antidrog, câte 30 de elevi voluntari din cele 17 unități de învățământ partenere, care vor derula, apoi, în rândul elevilor din școlile și liceele din județ o campanie de informare numită "Caravana antidrog".

Voluntarii vor urmări o informare corectă cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe și vor încerca să tragă un semnal de alarmă asupra impactului pe care acesta îl are asupra dezvoltării fizice și psihice a tinerilor. De asemenea, se va organiza un concurs de afișe, sloganuri și bannere, care vor fi apoi expuse în școli și alte spații publice, ca mesaj împotriva comercializării și con-sumului de astfel de substanțe. Ca ultimă activitate în cadrul proiectului, elevii constănțeni vor realiza un lanț uman în jurul parcului central al Primăriei, în timp ce în interiorul parcului se vor desfășura activități și concursuri sportive, ca alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut și cu efecte benefice asupra sănătății tinerilor.

Grupul țintă căruia i se adresează proiectul este format din elevii claselor gimnaziale și de liceu, din părinții elevilor, cadrele didactice, autoritățile locale din județul Constanța.

Echipa de proiect este formată din: prof. Guner Omer, prof. Diana Badea, prof. Cornelia Nicolae, prof. Doina Rusu, prof. Irina Anton, prof. Luiza Peptea și prof. Elvira Nica. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2356 secunde