Consiliul Naţional al Elevilor: Bugetul Ministerului Educaţiei - cel mai mic din ultimii ani

600
1
Consiliul Naţional al Elevilor: Bugetul Ministerului Educaţiei - cel mai mic din ultimii ani - image20211172516262741eleviscoal-1670582030.jpg

Articole recomandate

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor susţin că bugetul Ministerului Educaţiei pentru anul 2023 este ''cel mai mic din ultimii ani'' şi solicită Parlamentului amendarea proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2023, astfel încât sectorul de învăţământ "să se bucure cu adevărat de o finanţare adaptată nevoilor specifice".

"În ceea ce priveşte alocările bugetare pentru sistemul naţional de învăţământ, constatăm cu stupoare faptul că Guvernul României a ales să aloce nici mai mult nici mai puţin de 2,1% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Ministerului Educaţiei, cel mai mic buget din ultimii ani, contrar tuturor politicilor publice asumate de stat. Deşi oficialii au transmis faptul că bugetul educaţiei este în creştere faţă de anul 2022, ajungând la procentul de 3,2% din PIB, trebuie să subliniem faptul că diferenţa de 1,1% este calculată prin adunarea tuturor sumelor prevăzute la capitolul "învăţământ", incluzând şi bugetele locale, judeţene şi ale altor instituţii", susţin elevii de la CNE într-un comunicat remis vineri presei.

Potrivit acestora, "o mulţime de oportunităţi" de investiţii majore, "care ar fi putut aduce o reformă reală" în sistemul de învăţământ, nu vor fi concretizate.

"Practic, guvernanţii au decis să îşi asume public, prin aprobarea proiectului de buget în şedinţa de guvern din data de 8 decembrie 2022, încălcarea tuturor asumărilor şi declaraţiilor făcute în ultimul an, mai ales în contextul proiectului "România Educată", care ar fi impus cel puţin o dublare a resurselor bugetare puse la dispoziţia educaţiei. Consiliul Naţional al Elevilor condamnă cu fermitate modul în care Guvernul României a tratat problematica finanţării educaţiei şi solicită Parlamentului României să îşi asume amendarea proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2023, astfel încât sectorul de învăţământ să se bucure cu adevărat de o finanţare adaptată nevoilor specifice", se arată în comunicat.

Bugetul pentru învăţământ prevăzut pentru anul 2023 este de 49,509 miliarde lei, respectiv 3,2% din PIB, susţineau miercuri reprezentanţii Ministerului Educaţiei pe pagina de Facebook.

Comentează știrea

Tot Ei
9 decembrie 2022
Erorile neamului vanzator

Se culege ceea ce s-a semanat!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.495 secunde