Consolidarea teatrelor aflate în cladiri cu risc seisimc ridicat, cu bani din jocuri de noroc

113
1
Consolidarea teatrelor aflate în cladiri cu risc seisimc ridicat, cu bani din jocuri de noroc - b1497a56fdbeee4c0aabffadd564c4f2-1451895990.jpg

Articole recomandate

Mai mulți bani pentru cultură! Ministerul de resort vrea 5% din taxele pe care statul le colectează de pe urma jocurilor de noroc. Adică peste 80 de milioane de lei. Ce vrea să facă? Să consolideze teatrele care funcționează în clădiri cu risc seismic, să reabiliteze monumentele istorice și să dea mai mulți bani pentru producția de filme, potrivit Realitatea TV. 


Ministerul Culturii cere ca taxele pentru licența de organizare a jocurilor de noroc și autorizația de exploatare a acestora să crească de la 1% la 5%. Ceea ce ar aduce ministerului venituri de aproape 85 de milioane de lei.

Banii vor fi distribuiți astfel: 1,5% pentru Fondul Cinematografic, adică pentru producția de filme, 1,5% pentru reabilitarea monumentelor istorice și 2% pentru consiloidarea clădirilor cu risc seismic în care funcționează instituții culturale. Mai exact acele teatre și muzee care, sub incidența unei legi din noiembrie 2015, sunt considerate pericol public și au fost închise.

"Sunt teatre care nu mai au unde să joace, sunt cinematografe care s-au desființat. Pentru acest lucru mi se pare foarte important să creăm acest Fond Național, acest Program Național cu bani de la cazinouri, de la jocuri de noroc, bani care ar putea fi folosiți pentru consolidarea", este de părere Vlad Alexandrescu.

Măsură e firească, susține președintele Oficiului pentru Jocurile de Noroc, scrie realitatea.net








Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3123 secunde