Constanța olimpică și-a aplaudat laureații

2211
Constanța olimpică și-a aplaudat laureații - 997faddb1dbf1556a1b883b8a67fbfff.jpg

Articole de la același autor

În week-endul recent parcurs, la Constanța s-au încheiat trei olimpiade aflate în fază națională: de Coregrafie, Artă teatrală și Informatică, precum și discipline din aria curriculară "Tehnologii".
La primele două olimpiade au participat peste 130 de elevi și s-au desfășurat la Colegiul Național de Artă "Regina Maria". În final, blazonul constănțean al acestor arte a fost răsplătit cu două premii I la dans contemporan, Cezara Blioju, clasa a XI-a, fiind cap de listă cu cea mai mare medie – 9,80, o elevă foarte ambițioasă, foarte serioasă, caracterizată de expresivitatea dansului său. Ea a fost urmată de Lorena Băcioiu, clasa a XII-a, cu media 9,73, o altă elevă talentată care, în opinia profesorilor săi, își reconfirmă valoarea și cu această ocazie.
La dans clasic, clasa a VII-a, Maria Cristian a obținut mențiune, la clasa a VIII-a, Marius Burlacu a primit premiul I, iar colegul său Andrei Iliescu – mențiune, iar la clasa a X-a, Adina Manda a obținut premiul III.
Dincolo, însă, de emoțiile inerente, care s-au lăsat cu mici ratări și chiar leșinuri în culise, spectacolul oferit de marile centre coregrafice precum Cluj sau Timișoara au impresionat audiența prin prestația elevilor înzestrați și care își doresc să atingă culmile profesionalismului încă de la fragede vârste.
La Olimpiada de Informatică au participat 287 de liceeni, la final, George Donisan, clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, și Andreea Țipău, clasa a X-a la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, fiind răsplătiți cu medalii de bronz.
Cei mai mulți finaliști, 300, au fost la Olimpiada Națională la disciplinele din aria curriculară "Tehnologii", profilul Resurse naturale și protecția mediului. Răsplata oferită de către sponsori premianților a fost următoarea: celor șase elevi de la calificarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului, clasele XI, XII, ROMPETROL SA le-a acordat 2.000 lei astfel: 500 lei la premiul I, 300 lei la premiul II, 200 lei la premiul III. Pentru cea mai bună lucrare scrisă și cea mai bună lucrare practică de la calificarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului, clasele XI și XII, SC.CELCO SA a acordat 1.000 lei, câte 250 lei de elev. Pentru ocupanții locurilor I, II, III și mențiuni Tehnician ecolog și protecția calității mediului, SC Gremlin Computer SRL a oferit șepci și tricouri. "Prăvălia cu Cărți" s-a alăturat cu cărți pentru elevii care au obținut premiile I, II, III la Tehnician ecolog și protecția calității mediului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4899 secunde