De astăzi,

Înapoi în bănci pentru fix două luni

501
Elevii se întorc la școală astăzi, după vacanța de primăvară din intervalul 3 - 11 aprilie, potrivit calendarului anului școlar 2009-2010, realizat de Ministerul Educației. Semestrul al doilea, început în 8 februarie, se va încheia la 11 iunie, dată de la care elevii vor fi în vacanța de vară de dinaintea noului an școlar. Vacanța de vară se va termina pe 12 septembrie 2010.
Până atunci se vor petrece multe examene și verificări. Primii vor fi elevii claselor a XII-a, care susțin alte probe de competențe în cadrul examenului național de bacalaureat. Astfel, peste o săptămână, din 19 până în 29 aprilie, elevii vor susține testul de competențe digitale, iar între 31 mai și 4 iunie vor susține proba de competențe lingvistice într-o limbă străină.
În sesiunea scrisă a bacalaureatului, elevii vor avea doar trei probe: limba română pe 28 iunie, matematica sau istoria pe 30 iunie, iar ultima probă, la alegere, pe 2 iulie.
Admiterea la liceu va fi realizată pe baza unei testări cu subiecte de tip internațional care va înlocui teza cu subiect unic. În scopul desfășurării în bune condiții, managerii de unități de învățământ mai au la dispoziție doar trei zile pentru a trimite, până pe 15 aprilie, pe adresa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, componența comisiilor de examen. Elevii de clasa a VIII-a vor susține doar două examene, la limba română și matematică, ambele în luna mai. La admitere vor conta însă și mediile de la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VII-a.
Tezele din semestrul al II-lea vor fi susținute până la data de 14 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Vacanță la mare cu bani puțini
Pagina a fost generata in 0.3028 secunde