Constănțenii care-i vor lua banii lui Patriciu

775
Constănțenii care-i vor lua banii lui Patriciu - mircea-1320166191.jpg
Astăzi, la București, are loc cea de-a treia ediție a Galei Premiilor în Educație, între-cere anuală inițiată de Fundația Dinu Patriciu și care oferă premii în valoare totală de 250.000 de euro celor mai valoroși reprezentanți ai învățământului românesc și proiectelor educaționale cu cel mai mare impact. Dincolo de incidența pecuniară, compe-tiția identifică exemplele meritorii pe care le transformă în modele de bună practică pentru educația din România.

La prima ediție din 2009, la categoria Facultatea anului, Universitatea "Ovidius" din Constanța a înregistrat un frumos record, pe podium urcând doi finaliști, respectiv decanii Facultății de Istorie și Științe Politice - Marioara Cojoc, și cel al Facultății de Matematică și Informatică, Wladimir Boskoff.

Anul trecut, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța s-a întors victorios cu titlul de "Școala anului" și 10.000 de euro, alături de proiectul Liceului Teoretic "Traian" și de Bibliotecarul anului, în persoana Crinei Liliana Mareș, de la Școala nr. 28 "Dan Barbilian".

Față de edițiile anterioare, anul acesta, Gala Premiilor în Educație a introdus un element de noutate: premiile de popularitate. Astfel, finaliștii competiției au beneficiat de o pagină de internet personală, unde au adunat voturile prietenilor, cunoștințelor și ale tuturor persoanelor cu care au venit în contact în activitatea profesională. Cel mai popular candidat al fiecărei secțiuni de concurs va primi astăzi un premiu special în cadrul ceremoniei.

Și la ediția de anul acesta Constanța se poate mândri cu trei finaliști din 11 categorii posibile.

La categoria Bibliotecarul anului se înscrie în cursa pentru un premiu Nela Liliana Stamate, de la Biblioteca Județeană "I.N. Roman", iar la categoria Cel mai bun proiect educațional, Crina Liliana Mareș, de la Școala nr. 28 "Dan Barbilian", "recidivează", de data aceasta cu proiectul "Povești de ieri, povești de azi".

Universitatea "Ovidius" este și ea prezentă din nou, prin lectorul Denis Ibadula, cadru universitar la Facultatea de Matematică și Informatică. "Un vis devenit realitate - este sintagma care rezumă cariera mea profesională de până acum. Eram un mic copil când mă jucam în curtea casei de-a profa de mate, cu creta în mână scriind pe spatele ușilor de garaj transformate vara în tablă sau iarna pe ușile de șifonier, spre disperarea mamei", povestește Ibadula despre pasiunea sa pentru matematică.

Ieri, Denis Ibadula se afla pe drum spre casă dinspre Belgia, unde a câștigat un grant pentru un stagiu de cercetare finanțat din fonduri europene la Katho-lieke University of Leuven (Belgia).

Le ținem pumnii tuturor să se întoarcă mai bogați, atât pentru prestigiul propriei cariere și, de ce nu, și financiar, cunoscut fiind faptul că pentru premiul I se acordă minim 10.000 de euro, premiul II - 5.000 de euro, premiul III - 2.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5108 secunde