Costumele populare românești, prezentate de Muzeul de Artă Populară Constanța

344
Costumele populare românești, prezentate de Muzeul de Artă Populară Constanța - costumelepopulareromanesti2-1588942719.jpg

Articole de la același autor

Peste numai câteva zile ne vom putea bucura din nou de vizitele la muzeu, printre exponatele ce vorbesc despre istoria și meleagurile noastre. Până atunci, însă, Muzeul de Artă Populară ne propune să admirăm online costumele populare românești. Pe pagina de Facebook a instituției regăsiți imagini realizate în cadrul muzeului, în care sunt prezentate costumele purtate de înaintașii noștri.

"Costumul popular reprezintă cartea de identitate a poporului român. Deși este de o impresionantă unitate în ceea ce privește elementele sale fundamentale, cum ar fi materia primă din care este realizat, croiul, dispunerea ornamentelor și cromatică, portul românesc tradițional cunoaște diferențieri zonale care îi sporesc farmecul. Muzeul de Artă Populară Constanța deține o valoroasă colecție de costume populare, o parte din ea fiind prezentată în expoziția permanentă. Sunt expuse costume de sărbătoare din toate provinciile istorice: Moldova (Suceava, Vrancea), Muntenia (Buzău, Muscel, Teleorman, Argeș), Oltenia (Romanați, Dolj, Olt, Mehedinți), Banat (Timiș, Caraș-Severin), Transilvania (Pădureni, Sibiu, Sălaj, Valea Târnavelor, Arad, Țara Zarandului, Maramureș, Oaș, Bistrița-Năsăud, Cluj) și Dobrogea. O serie de fotografii de mari dimensiuni, amplasate deasupra vitrinelor, din care se poate observa cum se purta costumul de sărbătoare în satul tradițional completează expoziția permanentă", precizează directorul instituției, Maria Magiru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4624 secunde