Credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena

290
Credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena - sfintisursadoxologia-1588512051.jpg

Articole de la același autor

Credincioșii îi cinstesc în data de 21 mai pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Potrivit Bisericii Ortodoxe, Sfinții Împărați Constantin și Elena este o sărbătoare care îi evocă pe împăratul Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena Augusta. Se spune că Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus născut în 272/274 și decedat în mai 337, mai este cunoscut sub numele de Constantin I sau Constantin cel Mare și a fost împărat roman între anii 306 și 337, devenind conducător al întregului Imperiu Roman după înfrangerea lui Maxentiu și a lui Liciniu.

Legenda spune că în toamna anului 312, în ajunul luptei cu Maxentiu, Constantin a zărit pe cer, în plină zi, o cruce strălucitoare, deasupra soarelui, ce avea inscripția "in hoc signo vinces", adică "prin acest semn vei birui", iar pe timpul nopții i s-a arătat în vis însuși Iisus Hristos, cu semnul crucii, cerându-i să pună acest semn sfânt pe steagurile soldaților săi, urmând să fie protector în focurile bătăliei. Constantin a procedat întocmai după aceste semne și a câștigat bătălia.

Flavia Iulia Helena a fost mama Împăratului Sfântului Constantin cel Mare și a fost o femeie deosebit de credincioasă, cunoscută pentru pioșenia ei. Ea ar fi înfăptuit pelerinajul în Palestina și în provinciile răsăritene, fiindu-i atribuite găsirea moaștelor Sfintei Cruci a lui Hristos și aflarea rămășitelor celor trei magi. Se spune că în timp ce era in pelerinaj, a văzut oameni care duceau un mort pe o colină unde erau trei cruci. Ajungând la ultima, când mortul a atins crucea, a înviat. Așa a fost descoperită crucea pe care a fost răstignit Hristos.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Februarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Credincioșii intră în Postul Mare
Pagina a fost generata in 1.1989 secunde